Njujork: Obavezna vakcinacija policajaca i vatrogasaca

„Moramo okončati eru korona virusa. Naši policajci, naši zdravstveni radnici, naši vatrogasci, svi naši zaposleni u javnom sektoru – mnogi od njih dolaze u veoma bliski kontakt sa svojim kolegama iz Njujorka”, rekao je de Blazio u intervjuu za „Morning Džo”

Njujork će zahtijevati od policajaca, vatrogasaca i drugih radnika koji rade u gradu da budu vakcinisani protiv korona virusa ili će se suočiti sa neplaćenim odsustvom, saopštio je danas gradonačelnik Bil de Blazio.

Ova mjera protiv korona virusa usmjerena je na najveću nacionalnu policijsku upravu u zemlji i više od 100.000 drugih radnika kompanije „Big Epl”, uključujući radnike gradske čistoće i građevinske inspektore, prenosi AP.

Bil de Blazio (Foto: Printscreen)

Radnici koji rade u gradu, a koji dobiju prvu dozu vakcine do 29. oktobra na gradskom punktu za imunizaciju dobiće dodatnih 500 dolara uz platu, poručio je gradonačelnik.

Dok će sa druge strane, radnici koji ne pokažu dokaz o vakcinaciji do 29. oktobra biti stavljeni na neplaćeno odsustvo.

Odluka ima rok da se sprovede do prvog novembra, u smislu dobijanja prve doze vakcine, rekao je de Blazio.

Od radnika koji su uključeni u ovu novu mjeru, 71 odsto njih je već primilo najmanje jednu dozu vakcine, prema podacima grada.

„Moramo okončati eru korona virusa. Naši policajci, naši zdravstveni radnici, naši vatrogasci, svi naši zaposleni u javnom sektoru – mnogi od njih dolaze u veoma bliski kontakt sa svojim kolegama iz Njujorka”, rekao je de Blazio u intervjuu za „Morning Džo”, prenosi Tanjug.

Grad je ranije propisao obaveznu vakcinaciju za nastavnike u školama, a država je ranije propisala obaveznu imunizaciju za medicinske radnike.

AP navodi da je De Blazio nekoliko nedjelja razmišljao o ovoj novoj mjeri koja će važiti za policiju, vatrogasne službe i druge gradske agencije, prenoli “Politika”.

Njegova objava uslijedila je usred novog problema koji se tiče policajaca njujorške policije koji prkose čak i jednostavnim mjerama, poput nošenja maski.

Glavna fotografija: Printscreen (Dron Snap)

Idi na VRH
error: Content is protected !!