Tuku migrante i teraju iz Hrvatske: Novi uznemirujući snimak digao prašinu, komentari na društvenim mrežama sramotni (VIDEO)

“Bravo, policijo!” napisali su na Facebooku brojni građani, s tim da ima i onih koji smatraju da na snimku nisu policajci te da je sve namješteno. S mlaćenjem migranata i ilegalnim guranjem nazad u BiH niko od njih nema problema

Najnoviji snimak na kome osobe sa fantomkama i palicama tuku migrante i govore im “go to Bosnia” ponovo je uznemirila hrvatsku javnost.

U emisiji Potraga hrvatskog RTL-a objavljeni su juče uznemirujući snimci na kojima se može videjti i čuti kako maskirane osobe tuku migrante, koji ispuštaju bolne krike i nasilno ih usmjeravaju preko rukavca rijeke Korane s teritorije Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Isti snimak je objavila holandska istraživačka novinarska mreža “Lighthouse Reports” i neki od vodećih evropskih medija koji su takođe učestvovali u istraživanju.

Na snimku se može čuti i vidjeti i čuti da jedan od maskiranih muškaraca tuče migranta i za njim viče:”Go to Bosnia”, prenosi Tanjug.

Riječ je, inače, o snimku napravljenom u junu ove godine tokom osmomjesečnog istraživanja u kojima je učestvovala i ekipa RTL-a sa kolegama iz Holandije, Švajcarske, Njemačke, Austrije, Francuske…

Istraživački novinari Klas van Dijken i Lamia Šabić kamerom su zabilježili ovaj događaj nedaleko mjesta Šturlić na bosansko-hercegovačkoj strani.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je ranije danas da ne može konkretno da komentariše snimak, ali da je Direktor policije formirao tim koji je danas već na terenu sa zadatkom da utvrdi šta se tačno dogodilo i ko je u tome učestvovao.

Na pitanje da li je i on odgovoran ako se pokaže da je snimak autentičan, Božinović odgovorio pitanjem: “Zašto bi to bila moja lična odgovornost?”.

Rekao je i da niko nema uputstvo da koristi silu.

“SAMO TUCI, I JA BIH”

Nakon objavljivanja uznemirujućeg snimka , o svemu su se na društvenim mrežama oglasili i brojni građani.

Manji dio komentara osuđuje napad na migrante, dok većina to na ovaj ili onaj način odobrava ili čak slavi, piše Index.hr

“Bravo, policijo!” napisali su na Facebooku brojni građani, s tim da ima i onih koji smatraju da na snimku nisu policajci te da je sve namješteno. S mlaćenjem migranata i ilegalnim guranjem nazad u BiH niko od njih nema problema.

“Podrška maskiranim osobama”, “Samo jako!”, “Samo tuci i ja bih”, “Svaka čast MUP-u Hrvatske”, “Pametno da su se sjetili skinuti obilježja i staviti fantomke, čista podrška, momci”, neki su od komentara koji se mogu naći na Facebooku, prenosi “Blic”.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!