Zukorlić kritikovao Abazovića: U Vladi nema Bošnjaka, Kalač me nije slušao pred izbore (VIDEO)

“Smatrao sam da ključne tačke treba da budu teme svog naroda, bošnjačkog naroda, a da se prema drugim tačkama opredjeljuje prema svom interesu. Čak sam im sugerisao da ne budu toliko grlati da im je najbitnija smjena Mila Đukanovića, iako su bile realne zamjerke prema tom režimu. Sada se ispostavilo da sam bio u pravu, da su iskorišćeni za obračun sa Đukanovićem, a da sada po liniji nekorektnosti Dritana Abazovića s jedne, a nacionalističkih stranaka koje su u vlasti s druge strane, imamo stanje da su u aktuelnoj Vladi Bošnjaci potpuno marginalizovani i to je neprihvatljivo”, kazao je Zukorlić

GP URA, na čelu sa Dritanom Abazovićem, nije pošteno postupila proteklih godinu dana nakon preuzimanja vlasti. Nije postupila onako kako je dogovoreno sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Skupštine Srbije Muamer Zukorlić.

On je za Sandžak TV kazao da je SPP donijela 41. poslanika, i da vlast ne bi uspjela da se promijeni da nije bilo njih.

“To znači da je zasluživala da učestvuje u toj vlasti u mnogo višoj količini nego što je pozicija direktora za Upravu sa iseljenicima – dijasporom. To je omalovažavajuće, neprihvatljivo i nepošteno prema SPP. Stranka pravde i pomirenja nije bila samo formalni koalicioni partner, već je bila presudno važna u promjeni vlasti”, rekao je Zukorlić.

Gore od toga je, kazao je, cjelokupni odnos prema Bošnjacima.

“Imamo oscilacije iz krajnosti u krajnost. U prošloj vlasti smo imali šest ministara Bošnjaka. Na terenu je situacija bila katastrofalna, rijeke Bošnjaka su bježale iz Crne Gore prema zapadu od siromaštva, nezaposlenosti… Mi smo tada kritikovali taj fenomen, a sada je još gore. Nema nijednog Bošnjaka u vlasti”, rekao je Zukorlić.

Dodao je da je to “poruka Bošnjacima, jer su u aktuelnoj vladi potpuno marginalizovani i da je to neprihvatljivo”.

On je kritikovao SPP u Crnoj Gori zbog političkog stava uoči izbora 2020. godine.

“SPP jeste sestrinska stranka SPP Srbiji. To su moji prijatelji koji se uvijek konsultuju iako im nikada ne namjećem stavove. Čak smo i tada imali različite stavove o političkom diskursu SPP u Crnoj Gori. Oni su smatrali Smatrao sam da ključne tačke treba da budu teme svog naroda, bošnjačkog naroda, a da se prema drugim tačkama opredjeljuje prema svom interesu. Čak sam im sugerisao da ne budu toliko grlati da im je najbitnija smjena Mila Đukanovića, iako su bile realne zamjerke prema tom režimu. Sada se ispostavilo da sam bio u pravu, da su iskorišćeni za obračun sa Đukanovićem, a da sada po liniji nekorektnosti Dritana Abazovića s jedne, a nacionalističkih stranaka koje su u vlasti s druge strane, imamo stanje da su u aktuelnoj Vladi Bošnjaci potpuno marginalizovani i to je neprihvatljivo”, kazao je Zukorlićda treba da im bude prioritet smjena bivše vlasti, a ja sam smatrao da ne treba, da manjinskom narodu ključne političke tačke u programu treba da budu glavne teme većinskog naroda. Smatrao sam da ključne tačke treba da budu teme svog naroda, bošnjačkog naroda, a da se prema drugim tačkama opredjeljuje prema svom interesu. Čak sam im sugerisao da ne budu toliko grlati da im je najbitnija smjena Mila Đukanovića, iako su bile realne zamjerke prema tom režimu. Sada se ispostavilo da sam bio u pravu, da su iskorišćeni za obračun sa Đukanovićem, a da sada po liniji nekorektnosti Dritana Abazovića s jedne, a nacionalističkih stranaka koje su u vlasti s druge strane, imamo stanje da su u aktuelnoj Vladi Bošnjaci potpuno marginalizovani i to je neprihvatljivo”, kazao je Zukorlić.

Pozitivno je, rekao je, što Stranka pravde i pomirenja “vrtoglavo jača u Crnoj Gori”.

Foto: Printscreen


Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!