Šta Vučić izvodi s Kosovom: “Njegovo kompromisno rješenje je podjela Kosova”

Srbija je dodatno eskalirala slanjem vojnih aviona i helikoptera da nadlijeću srpsku stranu granice s Kosovom, ali i oklopnih vozila, pa čak i tenkova iz garnizona Raška i Novi Pazar na jugu Srbije prema granici

Šta tačno smjera Aleksandar Vučić?

To je glavno pitanje koje se nameće nakon što je sinoć u televizijskom gostovanju govorio o mogućem pogromu Srba s Kosova koji “Srbija neće dozvoliti” i “uputio ultimatum od 24 sata” NATO-u u slučaju da ne reaguje na taj navodni pogrom.

Pripadnici ROSU na Jarinju (Foto: Printscreen)

Podsjetimo, nova kriza, koja već nedjelju dana traje na granici Srbije i Kosova, čiju nezavisnost Srbija ne priznaje, izbila je zbog odluke kosovske vlade da, po načelu reciprociteta, zabrani srpskim vozilima sa srpskim registarskim tablicama ulaz u zemlju. Umjesto toga, moraju kupiti privremene registarske tablice Kosova, kao što vozači vozila s kosovskim tablicama već godinama moraju pri ulasku u Srbiju.

Kosovski Srbi već nedjelju dana protestuju protiv te zabrane blokirajući svojim automobilima i kamionima saobraćaja na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak. Kosovo je na to reagovalo slanjem svojih specijalnih policijskih snaga ROSU, što je rezultiralo s nekoliko incidenata, uključujući brutalno premlaćivanje trojice kosovskih Srba nedaleko od granice, piše Index.hr.

Srbija je dodatno eskalirala slanjem vojnih aviona i helikoptera da nadlijeću srpsku stranu granice s Kosovom, ali i oklopnih vozila, pa čak i tenkova iz garnizona Raška i Novi Pazar na jugu Srbije prema granici.

Kompletan tekst pročitajte na linku

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-to-vucic-izvodi-s-kosovom-to-je-predstava-ali-stvari-mogu-izmaci-kontroli/2306785.aspx

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!