Đukanović razgovarao sa Guterešom: Odlična saradnja CG i UN (VIDEO)

Gutereš je izrazio zadovoljstvo novim susretom sa predsjednikom Crne Gore u sjedištu UN-a u Njujorku. Upoznat sa izazovima sa kojima se Crna Gora nedavno suočila, iskazao je podršku ličnim naporima predsjednika Crne Gore i naporima građana, uz najbolje želje da će biti u mogućnosti da se sačuva jedinstvo zemlje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Đukanović je zahvalio na ponovnom susretu, drugom u relativno kratkom vremenu, što potvrđuje kvalitet odnosa Crne Gore i UN.

„Održavanje generalne debate uliva uvjerenje da je multilateralizam živ i da će svijet biti u stanju da odgovori globalnim izazovima, što je od izuzetne važnosti imajući u vidu prenaglašenost sumnji koje su prema multilateralizmu prevladavale u posljednjih nekoliko godina“, ocijenio je predsjednik.

Zahvalio je generalnom sekretaru na podršci koja je u velikoj mjeri doprinosila demokratizaciji Crne Gore i ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih rezultata u prethodnim godinama, članstvu u NATO i napretku u pregovaračkom procesu sa EU, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Gutereš je izrazio zadovoljstvo novim susretom sa predsjednikom Crne Gore u sjedištu UN-a u Njujorku. Upoznat sa izazovima sa kojima se Crna Gora nedavno suočila, iskazao je podršku ličnim naporima predsjednika Crne Gore i naporima građana, uz najbolje želje da će biti u mogućnosti da se sačuva jedinstvo zemlje. Potvrdio je odličnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenih nacija i poželio dalji uspjeh u borbi protiv Covid-19, klimatskih promjena i dostizanju ciljeva održivog razvoja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o prilikama u regionu. Izrazili su saglasnost u pogledu važnosti uloge EU na Zapadnom Balkanu i potrebe integracije zemalja regiona. U tom kontekstu prepoznate su prednosti snažne podrške EU proevropskim snagama u cilju demokratizacije i stabilnosti regiona.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!