Konatar: Ko pokuša da ugrozi evropski put i budućnost Crne Gore neće imati podršku URE

Poručuje da sa njima nema trgovine i pregovora kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa, što evropski put Crne Gore svakako jeste

Bilo koji pojedinac ili grupa, ma o kome se radilo, koji pokuša da ugrozi evropski put i budućnost Crne Gore, ne može imati podršku Gređanskog pokreta URA, poručlo je potpredsjednik Ure Miloš Konatar.

“Za Građanski pokret URA evropska, ekološka i građanska Crna Gora nema alternativu. Bilo koji pojedinac ili grupa, ma o kome se radilo, koji pokuša da ugrozi evropski put i budućnost Crne Gore ne može imati podršku Gređanskog pokreta URA”, rekao je Konatar.

Poručuje da sa njima nema trgovine i pregovora kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa, što evropski put Crne Gore svakako jeste.

“Sektor bezbjednosti, naročito Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, za ovo kratko vrijeme su ostvarili impresivne rezultate koji nas približavaju EU i sa kojima svi treba da se ponosimo, naročito u dijelu borbe protiv korupcije i kriminala. Zabranom šverca cigareta u Luci Bar, hapšenjima kriminalnih klanova, korumpiranih političara i biznismena bliskih bivšoj vlasti građani su se mogli uvjeriti da sektor bezbjednosti radi isključivo u interesu države Crne Gore. Kruna dosadašnjeg rada bila je zaplijena 1,4 tone kokaina, što je najveći udarac švercu ikada u Crnoj Gori”, poručio je Konatar, prenosi rtcg.me.

Najvažnije od svega, kako je rekao, sektor bezbjednosti, kao i Uprava policije su sačuvali građanski mir u Crnoj Gori, što nema cijenu.

“Imajući u vidu rezultate sektora bezbjednosti kojim koordinira potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, građani ne treba da imaju dilemu da je svaki napad na ljude koji su u vrhu bezbjednosnog sektora motivisan ili namjerom da se sektrorom upravlja van Crne Gore i za račun drugih država, ili pokušajem da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala ili namjera da se Crna Gora skrene sa evropskog puta. Tako nešto Građanski pokret URA neće dozvoliti. Oko nacionalnih interesa i evropske budućnosti Crne Gore sa nama nema pregovora”, rekao je Konatar.

URA je, kako je podsjetio, dala podršku Vladi koja svoju politiku i rad zasniva na posvećenosti evropskom putu Crne Gore i snažnoj saradnji sa našim zapadnim partnerima.

“Bilo kakva promjena strateške orjentacije i evropske perspektive Crne Gore ne može i neće imati našu podršku”, zaključio je Konatar.

Foto: URA

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!