MVP pozvalo Vulina da Srbija prestane sa privođenjem i maltretiranjem crnogorskih poslanika

“Svima je jasno da privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske Skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se dijelu političkog spektra nalazili. Privođenje poslanice Sekulić, čije je objašnjenje za posjedovanje tableta bromazepama jasno predočeno nadležnim organima, samo je jedno u nizu neprijatnosti koje su doživjeli crnogorski parlamentarci i parlamentarke, među kojima su: Vuksanović Stanković, Zoronjić, Jelušić, Ibrahimović, Šehović. To više ne može biti smatrano pukom slučajnošću ili spletom okolnosti”, piše u saopštenju

Privođenja i maltretiranja crnogorskih poslanika nijesu mjera dobrosusjedskih odnosa, saopštili su iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova (MVP) i pozivali srbijanske vlasti da prestanu sa, kako navode, nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima.

Ministarstvo vanjskih poslova je saopštilo da će, kao i tokom dosadašnjih slučajeva zadržavanja crnogorskih poslanika, zatražti od zvaničnih organa Republike Srbije objašnjenje o jučerašnjem postupanju granične policije prema poslanici Dragici Sekulić i o tome će informisati javnost.

“Svima je jasno da privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske Skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se dijelu političkog spektra nalazili. Privođenje poslanice Sekulić, čije je objašnjenje za posjedovanje tableta bromazepama jasno predočeno nadležnim organima, samo je jedno u nizu neprijatnosti koje su doživjeli crnogorski parlamentarci i parlamentarke, među kojima su: Vuksanović Stanković, Zoronjić, Jelušić, Ibrahimović, Šehović. To više ne može biti smatrano pukom slučajnošću ili spletom okolnosti”, piše u saopštenju.

Iz MVP, prenosi rtcg.me, ističu da još jedno nekorektno postupanje na granici Republike Srbije prema crnogorskim poslanicima navodi na pomisao da se ovakav manir više ne može okarakterisati kao izdvojen ili sličan događaj.

“Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog ovog, kao i ranijih sličnih slučajeva poziva vlasti Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestanu sa ovakvim činjenjem prema crnogorskim poslanicima. Dodatno, posebno zabrinjava činjenica da su pomenuti poslanici nosioci diplomatskih pasoša, što dodatno začuđuje i iznenađuje, posebno u situaciji kada zvanični organi naše zemlje u kontinuitetu ponavljaju poruku da Crna Gora smatra Srbiju prijateljskom zemljom, sa njom želi samo dobrosusjedske odnose i iskreno priželjkuje evropsku budućnost kako za svoje, tako i za građane ove bliske države”, zaključuje iz MVP.

Foto: Zgrada Ministarstva vanjskih poslova (Twitter/gov.me)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!