Đukanović: Pirova pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC (VIDEO)

Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore, rekao je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da „smo danas na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države”.

On je rekao da je Cetinje još jednom bilo na visini zadatka, kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore, a da su mirno okupljeni građani Cetinja na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države.

Đukanovićevo obraćanje prenosimo integralno:

“Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore.

Samo čovjek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.

Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka, kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore. Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svjedoči da, bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nijesu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbjednosti Crne Gore.

Pirova je ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore. Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu”.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!