Opština Gusinje obezbijedila školski pribor za prvake

“Imajući u vidu da je pandemija Covid 19 dodatno oslabila i onako skromne kućne finansije, vjerujemo da će opredijeljena pomoć olakšati roditeljima opremanje đaka prvaka za školsku 2021/2022. godinu. Na taj način ćemo iskazati odgovornost prema najmlađoj populaciji, koja nam je prioritet”, rekla je predsjednica Opštine Anela Čekić

Opština Gusinje će opredijeliti potrebna sredstva za kupovinu školskog pribora za sve đake prvake sa teritorije opštine Gusinje u iznosu od 20,00 eura po učeniku.

“Imajući u vidu da je pandemija Covid 19 dodatno oslabila i onako skromne kućne finansije, vjerujemo da će opredijeljena pomoć olakšati roditeljima opremanje đaka prvaka za školsku 2021/2022. godinu. Na taj način ćemo iskazati odgovornost prema najmlađoj populaciji, koja nam je prioritet”, rekla je predsjednica Opštine Anela Čekić.

Opština Gusinje je, kazala je, svake godine đacima prvacima donirala knjige, a s obzirom na to da su ove godine obezbjeđene od Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta, obavezali su se da učenicima obezbijede pribor za početak školske godine.

“Osim ove pomoći, Opština Gusinje svake godine odvaja stipendije za studente, jednokratnu pomoć za novorođenčad, finansira rad sportskih klubova i nevladinog sektora i ulaže u sportsku infrastrukturu. Učenici će imati mogućnost da sami odaberu  pribor. O detaljima i načinu primjene ove odluke sugrađani će biti dodatno informisani”, rekla je Čekić.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!