Erdogan izrazio divljenje prema Kosovu, kosovski biznismen mu se zahvalio na kontiuniranoj pomoći

Kosovo je do sada priznalo 117 zemalja, a jedno od poslednjih je došlo od strane Izraela početkom februara 2021. godine. Erdogan je ranije izjavio da “se nada da će na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija imati prilike da govori sa predsjednikom Sjedinjenih Država Džoom Bajdenom (Joe Biden) o međunarodnom priznanju Kosova, a kako bi zajedno radili na tome da još država prizna Kosovo

Kosovski biznismen Shkëlqim Devolli sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Taiiipom Erdoganom. Tema njihovog razgovora bio je ekonomski razvoj regiona, kao i trgovinski odnosi između Turske i Kosova.

Predsjednik Erdogan izrazio je Devollu svoje divljenje prema Kosovu, ističući posebne odnose između dva naroda.

Kosovski biznismen je, s druge strane, zahvalio predsjedniku Turske na kontinuiranoj pomoći koja se pruža Kosovu i njegovom narodu, ističući da postoji prostor za još veće intenziviranje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između regiona i Turske.

Podsjetimo, kako je 19. jula prenijela agencija Reuters, Erdogan je izjavio da “se nada da će na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija imati prilike da govori sa predsjednikom Sjedinjenih Država Džoom Bajdenom (Joe Biden) o međunarodnom priznanju Kosova, a kako bi zajedno radili na tome da još država prizna Kosovo”.

“Nastojimo da što više zemalja u svetu prizna Kosovo”, poručio je turski predsednik.

Kosovo je do sada priznalo 117 zemalja, a jedno od poslednjih je došlo od strane Izraela početkom februara 2021. godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!