Perović Krivokapiću: Kako se usuđujete da me pozivate da s Vama i izdajnicima slavim godinu dana razaranja CG

Kako se uopšte usuđujute da me pozivate da s Vama „proslavljam“ ono što sam nedvosmisleno i u više navrata kvalifikovao kao nelegalnu, nelegitimnu i nemoralnu pobjedu tri fašističke falange postignutu zlim parama, lažima i teškim manipulacijama, rekao je Perović

Predśednik Crnogorskog PEN centra prof. dr Milenko A. Perović uputio je otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću povodom poziva za učešće na proslavi godišnjice “izborne pobjede”.

Pismo prenosimo integralno:

Gospodine Krivokapiću,

Vaš poziv da uzmem učešća u „proslavi“ izborne pobjede političke skupine kojoj pripadate na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima smatram uvredom časti Crnogorskog PEN centra i teškom uvredom prema meni.

Da ne znam koliko ste puta za potonjih godinu dana uspjeli uvrijediti zdravi razum, osnovno ljudsko moralno čulo i civilizovane orijentire političkog i svakog drugog života građana Crne Gore, posebice koliko ste puta teško i preteško uvrijedili Crnu Goru, pomislio bih da Vaše fantazmagorične službe, koje ni banalni protokol nijesu uspjele savladati, a nekmoli vođenje države, zbijaju neslane šale s Vama, pa misle da mogu i sa mnom!

Kako se uopšte usuđujute da me pozivate da s Vama „proslavljam“ ono što sam nedvosmisleno i u više navrata kvalifikovao kao nelegalnu, nelegitimnu i nemoralnu pobjedu tri fašističke falange postignutu zlim parama, lažima i teškim manipulacijama!

Kako se usuđujete da me pozivate da s Vama i vašim plaćeničkim i izdajničkim skupinama slavim godinu dana razaranja Crne Gore u svim elementima njene državne, nacionalne, kulturne i duhovne egzistencije!

Kako Vam je uopšte palo na pamet da bih s Vama i vašom suvrsti mogao slaviti Vašu izdaju Crne Gore kojoj nema ravne u hiljadu godina njenog postojanja!

Samo vam ovo mogu javno poručiti:
Odbijte se od mene, sile nečastive!
Odbijte se od Crne Gore, iskopnici roda svoga!

Izvor: Antena M

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!