Grom pogodio Svjetski trgovački centar (VIDEO)

Umjesto doživljaja s koncerta, video groma koji je pogodio zgradu Svjetskog trgovačkog centra (One World Trade Center) postao je viralan na društvenim mrežama

Tropska oluja Henri zahvatila je krajem vikenda sjeveroistok Sjedinjenih Država, gdje je izazvala nestanke struje u više od 100.000 domova i poplave zbog kojih su zatvoreni mostovi, preplavljeni putevi, a mnogi ljudi ostali zaglavljeni u svojim automobilima.

Kako piše VOA, Henri je u nedjelju ujutro iz uragana oslabio u tropsku oluju, ali je bio praćen vjetrom jačine od 95 kilometara na sat i naletima do 112 kilometara na sat kada je pogodio obalu Rhode Islanda.

Nakon toga je tokom dana dodatno oslabio pa se, praćen vjetrom jačine 80 kilometara na sat, počeo kretati ka unutrašnjosti zemlje.

Međutim, na tom putu našao mu se i New York. Iako je bio stotinama kilometara daleko, Henri se osjetio i u tom gradu kada je, usred koncerta u Central parku, izdato upozorenje na evakuaciju, a publici rečeno da mirno, ali brzo napusti park.

Koncert pod nazivom “Vratili smo se” trebalo je da simbolizuje povratak New Yorka u normalu, a trebalo je da nastupaju Bruce Springsteen, Paul Simon, Jennifer Hudson, Carlos Santana, LL Cool J i Andrea Bocelli, piše VOA.

Umjesto doživljaja s koncerta, video groma koji je pogodio zgradu Svjetskog trgovačkog centra (One World Trade Center) postao je viralan na društvenim mrežama, prenosi Radiosarajevo.

Taj poslovni neboder u New Yorku završen je 2013. godine, visok je 541,3 metra i ima 99 spratova.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!