Novi snimci privođenja osoba koje su postavljale transparent u PG, policija se još ne oglašava

U Podgorici je 21. avgusta privedeno šest osoba, među kojima i jedna žena nakon postavljanja transparenta

Povodom privođenja osoba u Podgorici, koje su postavljale transparent podrške Cetinjanima prošlog vikenda, Antena M uputila je juče set pitanja Upravi policije.

  1. Zbog čega je u subotu – 21. avgusta, u Podgorici privedeno šest osoba koje su postavile transparent podrške Cetinju ili su se nalazile u blizini transparenta? Koji prekršaj ili krivično djelo su time, sa stanovišta policajaca koji su ih priveli, napravili?
  2. Da li je policija ovlašcena da uklanja transparente ili je to nadležnost Komunalne inspekcije?
  3. Da li je policija identifikovala osobe koje su istoga dana, nekoliko sati ranije, na drugoj lokaciji u Podgorici, zapalile transparent na kojem je, uz tekst podrške Cetinju, bio naslikan i grb Crne Gore? Ako jeste, a trebalo bi da je posrijedi rutinska stvar pošto su se vandali pohvalili na društvenim mrežama tim sramotnim činom, koje su mjere preduzete prema tim osobama?
  4. Da li su taj zapaljeni transparent prethodno skinuli inspektori policije u civilu, kako tvrde izvori Antene M? Ako jesu, po kom su osnovu to uradili?
  5. Ako su inspektori u civilu skinuli transparent, kako je on dospio u ruke vandala koji su ga kasnije zapalili? Da li su, kako sugeriše logika, upravo policajci u civilu dali transparent u ruke osobama bez svijesti o značaju i ulozi državnih simbola?
  6. Možete li javnosti da objasnite rezon po kojem je isticanje transparenata sa porukama legitimne podrške zakonitom protestu razlog za njihovo oduzimanje, te privođenje njihovih kreatora ili osoba koje su se našle u blizini, a paljenje transparenata na kojima se nalazi i državni simbol prolazi bez reakcije policije?

Na naša pitanja Uprava policije, međutim, nema odgovora.

Podsjetimo u Podgorici je 21. avgusta privedeno šest osoba, među kojima i jedna žena nakon postavljanja transparenta.

Oni su, nakon davanja izjave u Centru bezbjednosti pušteni, ali im policija nije vratila transparent, potvrdili su ranije za Antenu M.

Pogledajte nove snimke, zabilježene tom prilikom.

Podsjetimo da su se ranije na društvenim mrežama pojavili snimci i paljenja transparenta, na kojem je i grb Crne Gore, a kako je došao u ruke vandala pitanje je na koje iz UP takođe nijesu imali odgovor.

Ohrabreni selektivnošću i nečinjenjem policije, vandali su počeli da djeluju i u drugim gradovima, pa je tako i u Ulcinju uklonjen natpis podrške.

Podsjetimo i da je i u Mojkovcu uništen transparent podrške Cetinjanima, ali i ranije okačene zastave.

Izvor: Antena M

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!