Isidora prvi put zaplakala u kolima: Kolašinac porodio suprugu na putu ka bolnici (VIDEO)

“Najljepši osjećaj je kada sam bebicu izvadio iz majke, kada je krenula da plače. Skinuo sam majicu stavio bebu u nju kraj majke. Supruga me je pitala, kada smo krenuli za Podgoricu, da li bih htio da prisustvujem porođaju. Ja sam rekao ‘ne’ lai, ali eto tako se desilo da smo sami odradili porođaj”, rekao je Rajko

Dvadesetčetvorogodišnji Rajko Lakićević iz Kolašina u svojim kolima je na putu prema bolnici porodio dvije godine mlađu suprugu Zorku.

Na magistralnom putu Kolašin – Podgorica rođena je zdrava djevojčica. Nesvakidašnji događaj prepričava se u porodici, ali i među građanima Crne Gore koji se dive hrabrosti i pribranosti majke i oca.

Roditelji su očekivali porođaj, ali nisu bili spremni za dolazak bebe u noći na putu Kolašin – Podgorica u mjestu Dromira.

“Mojoj suprozi su bolovi krenuli uveče oko 22 sata, krenuli smo za Podgoricu, a bolovi su bivali sve jači i jači. Kako smo ulazili u Platije bebica je bila nemirna tako da sam već krenuo da reagujem”, priča otac Rajko za TVCG.

Dvadesetčetvorogodišnji Rajko Lakićević iz Kolašina u svojim kolima na putu prema bolnici porodio dvije godine mlađu suprugu Zorku. Pogledajte šta o tom iskustvu kaže za TVCG…

Posted by RTCG Portal on Tuesday, August 24, 2021

Porođaj je krenuo, a mladi otac je ostao priseban. Čim je našao parking stao je i uradio sve da porodi suprugu Zorku.

“Zvali smo Hitnu pomoć, ja sam izašao iz kola porodio svoju suprugu. Oko 15 minuta je trajao prođaj, Hitna pomoć je došla poslije 20 minuta, uzeli su suprugu i bebicu, prekinuli pupčanu vrpcu. Sve je bilo dobro i bebica i supruga su dobro, hvala Bogu”, kaže Rajko koji nikada ranije nije prisustvovao porođaju.

Pomogle su mu i sugestije koje je dobio od medicinskog osoblja iz Hitne pomoći Podgorice.

“Najljepši osjećaj je kada sam bebicu izvadio iz majke, kada je krenula da plače. Skinuo sam majicu stavio bebu u nju kraj majke. Supruga me je pitala, kada smo krenuli za Podgoricu, da li bih htio da prisustvujem porođaju. Ja sam rekao ‘ne’ ali, eto, tako se desilo da smo sami odradili porođaj”, rekao je Rajko.

Ponosna na svog supruga Rajka, Zorka je na svijet donijela zdravu djevojčicu tešku 3 kilograma i 100 grama. Iako se porodila u automobilu, mlada majka se osjeća dobro i već danas je u svom domu. Herojski čin mladog Kolašinca i njegov doprinos neobičnom porođaju supruge, tema je i među građanima i među gostima tog grada, ali i među ljekarima iz susjednih opština.

Načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja Opšte bolnice u Bijelom Polju dr Blažo Varagić kaže da je bilo slučajeva da porođaj počne ispred bolnice, pa ljekari priteknu u pomoć.

“Sve čestitke i ocu i majci koja je to sve iznijela”, kaže dr Varagić.

Roditelji Rajko i Zorka uživaju sa sinom Žarkom i ćerkom Isidorom koja lijepo napreduje i kojoj će jednog dana biti zanimljiva priča o jednoj avgustovskoj noći u kojoj je na neobičan način došla na ovaj svijet.

Vanja Rakonjac, TVCG

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!