MUP: Policajac nezakonito upotrijebio prinudu prema Cetinjaninu Ivanu Roganoviću

Roganović je ranije “Vijestima” dostavio snimak policijske racije u njegovom kafiću, na kojem se vidi kako ga jedan od službenika Sektora za borbu protiv kriminala ruši na pod, gazi po glavi, a zatim i šutira u stomak

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je okončalo rad u predmetu formiranom povodom incidenta koji se dogodio na Cetinju 28. jula i utvrdilo da je policajac V.V. nezakonito upotrijebio prinudu prema Cetinjaninu Ivanu Roganoviću.

To piše u odgovorima koji su dostavljeni “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Odjeljenja za unutrašnju kontrolu u Upravi policije.

Roganović je ranije “Vijestima” dostavio snimak policijske racije u njegovom kafiću, na kojem se vidi kako ga jedan od službenika Sektora za borbu protiv kriminala ruši na pod, gazi po glavi, a zatim i šutira u stomak.

“Na osnovu činjenica i dokaza koji su utvrđeni u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole povodom predmetnog slučaja, konstatovano je da postoji osnovana sumnja da je V.V. (policijski službenik Sektora za borbu protiv kriminala) nezakonito upotrijebio prinudu prema građaninu R.I. u predmetnom događaju i time počinio težu povredu službene dužnosti iz čl.95 st.1 t.4 Zakona o državnim službenicima i namještenicima (zloupotreba položaja ili prekoračenje ovlašćenja u službi), uslijed čega je Izvještaj o izvršenoj kontroli (sa spisima predmeta) dostavljen direktoru Uprave policije na dalje postupanje – preduzimanje zakonom utvrđenih mjera u cilju pokretanja postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti imenovanog policijskog službenika, zbog načina postupanja u predmetnom slučaju”.

“Osim naznačenog, uzimajući u obzir činjenično stanje utvrđeno u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole povodom predmetnog događaja, Izvještaj o izvršenoj kontroli (sa spisima predmeta) dostavljen je i Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinje na dalji postupak, zbog postojanja osnovane sumnje da su se u radnjama i postupanju policijskog službenika V.V. stekla obilježja krivičnog djela zlostavljanje iz čl.166a st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u odgovoru MUP-a.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!