Vulin poručio Abazoviću: Kome ne smeta velika Albanija njemu smeta srpski svet

Reagujući na izjavu potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića o „srpskom svetu“, Vulin je istakao da ne zna „kako se Velika Albanija uklapa u ‘evropski svet’, a još manje znam da li se u većini zemalja Evropske unije Balkan uopšte i vidi kao dio Unije”

Ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da onaj ko se zaklinje u nepromenljivost granica na Balkanu, taj najprije mora da prizna suverenitet Srbije i da ne priznaje lažnu državu Kosovo.

Reagujući na izjavu potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića o „srpskom svetu“, Vulin je istakao da ne zna „kako se Velika Albanija uklapa u ‘evropski svet’, a još manje znam da li se u većini zemalja Evropske unije Balkan uopšte i vidi kao dio Unije”, prenosi Danas.rs.

“Srbija ne traži ni centimetar Crne Gore, pa onda ni Dritan ne treba da otima 13 odsto teritorije Srbije. Kome ne smeta ‘velika Albanija’ njemu smeta srpski svet’”, ocijenio je Vulin.

Abazović je u intervju za Nova.rs rekao da je više puta kritikovao „takve vrste izjava kao što je Vulinova o stvaranju ‘srpskog sveta’”.

„Bojim se da im dajemo previše značaja, iako one zaista djeluju opasno. Kad damo nečem neozbiljnom veliki značaj, to onda zaista dobija obrise mnogo veće nego što bi trebalo. Ne treba nama ‘srpski svet’ već evropski svet“, rekao je Abazović.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!