Policajka Tuzlanskog kantona optužena za krađu bunde na pijaci (VIDEO)

“Optužena A. B. (33) iz Lukavca tereti se da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1.200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O. H”, navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta

Foto: Printscreen

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona zbog osnovane sumnje da je nedavno na pijaci Arizona, u distriktu Brčko, počinila krivično djelo krađe, saopšteno je iz ovog tužilaštva

“Optužena A. B. (33) iz Lukavca tereti se da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1.200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O. H”, navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Nakon podizanja, optužnica protiv A. B, policijske službenice kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, je u daljem toku krivičnog postupka potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH.

Nedugo nakon krađe, na društvenim mrežama pojavio se video snimak nadzornih kamera na Arizona pijaci, na kojem je, prema tvrdnjama onih koji su ga podijelili, snimljena pripadnica MUP-a TK dok krade bundu.

Takođe, na sniku se, piše Oslobođenje.ba, mogu čuti glasovi zaposlenih na Arizona pijaci dok pregledaju snimak i komentarišu ponašanje žene koja skida zimsku bundu sa lutke, a potom s njom u rukama žurno napušta objekat.

Potom se na društvenim mrežama, kako prenose mediji, oglasila i snimljena policajka tvrdeći:

“Jakna nije ukradena. Bila sam kod žene koja je prodavala, samo sam uzela jaknu i tražila ženu da je pitam za cijenu, a kada je našla vratila sam joj. Da sam htjela uzeti, uzela bi i otišla”, napisala je ona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!