Uznemirujući snimak: Policajac tokom pretresa lokala gazi po glavi i udara Cetinjanina (VIDEO)

„Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj. Bez daljeg odlaganja o raspoloživim saznanjima obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao organizaciona jedinica koja je nadležna za kontrolu zakonitosti vršenja policijskih poslova, naročito u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih prava prilikom izvršavanja policijskih zadataka i primjeni policijskih ovlašćenja“, piše u saopštenju Uprave policije

Povodom informacije koju je objavio portal Cetinjski list, a koja se tiče sinoćnje racije u kojoj je jedan pripadnik policije pod maskom nogom udarao osobu koja nije pružala otpor, tom portalu se javio vlasnik lokala „La Martina“ Ivan Roganović.

Kazao je da je on osoba koja je udarana.

Roganović je kazao za Radio Cetinje da je prilikom naredbe pripadnika specijalne policije uradio kako mu je rečeno – spustio se na koljena, a kada mu je rečeno da legne uradio je i to. Prema iskazu datom policiji Roganoviću su upućene uvrede, nakon čega su uslijedili udarci nogom. Roganović je podnio krivičnu prijavu.

Uprava policije utvđuje da li su sinoć na Cetinju njihovi službenici prekoračili granicu svojih ovlašćenja prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

U zvaničnom saopštenju objašnjavaju da će, bez obzira na to što utvrdi postupak, „nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije”.

Prema video snimku koji je objavljen, policajci su juče tokom pretresa lokala koji drže braća Roganović nanijeli povrede jednom Cetinjaninu.

„Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj. Bez daljeg odlaganja o raspoloživim saznanjima obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao organizaciona jedinica koja je nadležna za kontrolu zakonitosti vršenja policijskih poslova, naročito u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih prava prilikom izvršavanja policijskih zadataka i primjeni policijskih ovlašćenja“, piše u saopštenju Uprave policije, prenosi portal Luča.

Ističu da će UP, ukoliko se na osnovu preduzetih mjera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrđivanja njihove odgovornosti.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!