Zbirka pjesma “Bila jednom jedna bajka”, autorke Ane Ičević Vuković, promovisana u KIC-u “Budo Tomović“

“Ova knjiga je herbarijum dobrih i blagih riječi. Ima nečeg tepalačkog, originalnog u današnjem použasavanju od nevjernih i lednih stihova iritirajuće posmoderne, koja je više tehnistički okrenuta igrarijama, vještačkim zasipanjem frazeološke modernosti i napregnutosti izraza, ali bez emocije, bez onog neuhvatljivog što se ne može objasniti, što treba doživjeti“, rekao je Slobodan Čurović Apis, recenzent

Do posljednjeg mjesta ispunjena Multimedijalna sala u KIC-u “Budo Tomović“ bila je domaćin književne večeri autorke Ane Ičević Vuković koja je predstavila zbirku pjesma “Bila jednom jedna bajka“.

Stari književni bard Perivoje Popović se, između ostalog, prisjećao školskog lista “Latica“ čiji je bio urednik i u njemu našao nekoliko pjesama tada mlade pjesnikinje Ane i na veliko zadovoljstvo prisutnih pročitao pjesme “Ljubav“ i „Život“, tražeći od publike odgovor: Šta je preče, jedno ili drugo?

Književnik i novinar Gordan K. Čampar nije krio oduševljenje izborom tema u knjizi, podvlačeći neke od njih, kao što su koferi neraspakovanih želja, majka, heroji koji ne traže slavu, par susreta koji i nijesu bili posebno po želji, pismo ocu, upozorenje da ne treba govoriti sa tišinom, do definicije siromaštva u kojoj nema prisustva gole korice nasušnog hljeba, već mnogo drugih bitnijih stvari koje nas često učine takvim.

“Ova knjiga je herbarijum dobrih i blagih riječi. Ima nečeg tepalačkog, originalnog u današnjem použasavanju od nevjernih i lednih stihova iritirajuće posmoderne, koja je više tehnistički okrenuta igrarijama, vještačkim zasipanjem frazeološke modernosti i napregnutosti izraza, ali bez emocije, bez onog neuhvatljivog što se ne može objasniti, što treba doživjeti“, rekao je Slobodan Čurović Apis, recenzent.

On je obraćanje završo stihovima: „A ko ne ume da sluša pjesmu, slušaće oluju“.

U ime izdavača, goste je pozdravio književnik Mirko Rakočević, vlasnik izdavačke kuće “Grafički atelje“ iz Podgorice. On je izrazio zadovoljstvo što se “ovako kvalitetan pisac odlučio za njihove usluge izdavanja i štampanja knjige”.

Autorka se zahvalila, obećavši da na slijedeću knjigu nećemo čekati dugo.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!