Srbija bruji o emisiji koja iznosi pravu istinu o kriminalnoj prošlosti Cece Ražnatović: Pokušala da ga zabrani prije montiranja, advokati zaprijetili tužbom (VIDEO)

Autorka Jovana Polić je u jednosatnoj epizodi podsjetila na kriminalnu prošlost pjevačice i udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Bilo je riječi o Arkanu, njegovoj ulozi u ratovima 90-ih, njegovom ubistvu, kao i o tome kako je od svoje supruge napravio najslušaniju pjevačicu u Srbiji i šire. U emisiji se govori i o njenim vezama sa zloglasnim Zemunskim klanom, hapšenju nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, finansijskim malverzacijama oko prodaje fudbalera Arkanovog fudbalskog kluba Obilić, planovima za otmicu vlasnika Pinka Željka Mitrovića i drugim detaljima njene kriminalne prošlosti

Na N1 televiziji u Srbiji u utorak veče prikazana je osma epizoda političkog serijala “Junaci doba zlog” pod nazivom “Srpska majka”, koja govori o liku i djelu Svetlane Cece Ražnatović.

Autorka Jovana Polić je u jednosatnoj epizodi podsjetila na kriminalnu prošlost pjevačice i udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Bilo je riječi o Arkanu, njegovoj ulozi u ratovima 90-ih, njegovom ubistvu, kao i o tome kako je od svoje supruge napravio najslušaniju pjevačicu u Srbiji i šire.

U emisiji se govori i o njenim vezama sa zloglasnim Zemunskim klanom, hapšenju nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, finansijskim malverzacijama oko prodaje fudbalera Arkanovog fudbalskog kluba Obilić, planovima za otmicu vlasnika Pinka Željka Mitrovića i drugim detaljima njene kriminalne prošlosti.

Advokatski tim Svetlane Cece Ražnatović pokušao je da zaustavi emitovanje, uputivši zahtjev produkcijskoj kući JSP, koja stoji iza serijala. Zatražili su da se ne emituje emisija o njihovoj klijentkinji, zaprijetivši da će, u suprotnom, pokrenuti odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitili njen lik i djelo.

N1 televizija je u najavi nove epizode serijala, koji je dosad portretisao likove poput Ivice Dačića, Aleksandra Vulina i Milorada Vučelića, istakla je da je Ceca u Srbiji postala nedodirljiva institucija, poput svete krave u Indiji, ističući da je to dobrim dijelom zahvaljujući mitu koji su tamošnji novinari gradili o njoj. Spominju da su od nje napravili “heroinu s aureolom udovice srpskog petriote”. U opisu epizode poručili su da nema medija u zemlji koji nije redovno iznosio detalje životopisa, kako su je redovno predstavljali, “simpatične siromašne djevojke iz srbijanske zabiti kako osvaja svijet, živi srpski košmar i ostvaruje američki san, plijeni glasom i oblinama, srlja iz zabranjene ljubavi u vezu s tipom kojeg će ubiti suparnički klan, udaje se za misterioznog kriminalca koji je, bez obzira na ratne zločine i srpski patriota, te postaje brižna majka koja odgaja djecu kojoj su ubili oca”. Nakon zatvora postaje “majka nacije i simbol srpstva”, ističe se u najavi epizode.

Jovana Polić je u razgovoru za portal Nova.rs govorila šta je, po njenom mišljenju, problematično u emisiji i zbog čega pjevačica ne želi da se emituje.

“Ako je za nju bilo šta uznemirujuće, to nema nikakve veze s autorskim radom iza kojeg stojimo Sanja Lončar, Slaviša Lekić i ja. Kada vi reagujete prije nego što je montiran ijedan kadar emisije, prije nego što je ijedan sagovornik snimljen, prije nego što je napisano ijedno slovo scenarija, onda je sasvim jasno da vas ne uznemirava sadržaj emisije, nego sadržaj vlastite biografije”, rekla je Polić.

Istakla je da niko u bilo kojem demokratskom društvu na svijetu ne može očekivati “zaustavljanje” slobode govora i medijskih sloboda.

Između ostalog je izjavila da je Ceca umišljena veličina koja se osjeća toliko moćno da bahatost trenira na novinarima i medijima, a da je njezin aktualniaktuelni zaštitnik predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prije emitovanja emisije na društvenim mrežama se oglasila pjevačica Jelena Karleuša, napisavši da je odbila poziv za učestvovanje u snimanju.

“Odbila sam zato što ja o tome govorim javno već 20 godina, a narod je tek sada ‘otvorio oči’ i shvatio ko je ta žena. Ona je najveća sramota srpskog naroda jer ju je narod nazvao ‘srpskom majkom’, a ona je bila sve, samo ne majka. Bliska saradnica ubica, otmičara, ratnih zločinaca, ubica premijera. Lista je stravična. Imala sam mu*a 20 godina javno govoriti o tome, dok su me plaćeni mediji satanizovali i zabranjivali. Sada kada je nebitna, ne želim učestvovati u bolnom padu te žene. Ali svakako ga je zaslušila”, napisala je Karleuša, prenosi “Jutarnji list”.

N1 je dokumentarac nakon emitovanja postavio i na svoj kanal na YouTubeu.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!