Pfizer s američkim zvaničnicima pregovara o trećoj dozi vakcine

Pfizerov naučnik dr Mikael Dolsten izjavio je za Associated Press prošle sedmice da rani podaci iz studije o jačanju vakcine ukazuju da nivoi antitijela skaču za pet do deset puta nakon primanja treće doze, u poređenju s drugom dozom koju su primili nekoliko mjeseci ranije – dokazi za koje vjeruje da podržavaju potrebu jačanja vakcine

Kompanija Pfizer saopštila je da njeni predstavnici planiraju da se sastanu sa vodećim američkim naučnim zvaničnicima kako bi razmatrali zahtjev farmaceutske firme za savezno odobrenje treće doze vakcine protiv koronavirusa.

Vodeći medicinski savjetnik predsjednika Džo Bajdena, dr Entoni Fauči, priznao je da je “potpuno izgledno, možda i vjerovatno” da će dodatna doza biti potrebna.

Kompanija je saopštila da je planirano održavanje sastanka s predstavnicima Administracije za hranu i lijekove (FDA) i ostalim zvaničnicima, nekoliko dana nakon što je Pfizer saopštio da će dodatne doze vakcine biti potrebne u roku od 12 mjeseci, prenosi “Avaz”.

Pfizerov naučnik dr Mikael Dolsten izjavio je za Associated Press prošle sedmice da rani podaci iz studije o jačanju vakcine ukazuju da nivoi antitijela skaču za pet do deset puta nakon primanja treće doze, u poređenju s drugom dozom koju su primili nekoliko mjeseci ranije – dokazi za koje vjeruje da podržavaju potrebu jačanja vakcine.

Fauči u nedjelju nije isključio mogućnost treće vakcine, ali je rekao da je sada prerano da se očekuje da američka vladu preporuči treću dozu vakcine. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i FDA su u pravu kad smatraju treća doze vakcine još nije potrebna.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!