Knežević: Ako ne bude dogovora o novoj vladi, organizovati vanredne izbore najkasnije do kraja decembra

On je, nakon večerašnjeg sastanka partija parlamentarne većine, kazao da novu vladu treba da čine predstavnici aktuelne većine i stranaka manjinskih naroda. To je, kako kaže, najbolji način za izlazak iz parlamentarne krize i krize u Vladi. “Više je nego jasno da su i kolege koje su prije dva-tri dana saopštile da podržavaju Vladu promijenile stav. Da sam na mjestu premijera Zdravka Krivokapića, poslije večerašnjeg sastanka bih podnio ostavku”, rekao je Knežević i dodao da ga ne interesuje da li će predsjednik Vlade to da uradi

U slučaju da ne dođe do dogovora o formiranju nove vlade, prelazna vlada trebalo bi da vanredne izbore organizuje najkasnije do kraja ove godine.

To je stav DF-a koji je nakon sastanka parlamentarne većine saopštio predsjednik DNP-a Milan Knežević.

Knežević kaže da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

“Naš stav je jasan – ako nema rješenja krize, onda treba da se dogovorimo oko prelazne vlade koja će organizovati izbore i mi preferiramo da, ukoliko ne bude dogovora, a želimo da se dogovorimo, da se ti izbori realizuju najkasnije do kraja decembra”, rekao je Knežević.

On je, nakon večerašnjeg sastanka partija parlamentarne većine, kazao da novu vladu treba da čine predstavnici aktuelne većine i stranaka manjinskih naroda. To je, kako kaže, najbolji način za izlazak iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

“Više je nego jasno da su i kolege koje su prije dva-tri dana saopštile da podržavaju Vladu promijenile stav. Da sam na mjestu premijera Zdravka Krivokapića, poslije večerašnjeg sastanka bih podnio ostavku”, rekao je Knežević i dodao da ga ne interesuje da li će predsjednik Vlade to da uradi.

On je istakao da će se, ako dođe do izbora nove vlade, birati i novi premijer. Pored toga, kako dodaje, sa novom vladom se otvara i pitanje izbora predsjednika Skupštine.

Upitan hoće li DF nastaviti da bojkotuje parlament, Knežević je odgovorio da će taj politički savez učestvovati u radu skupštinskih odbora, dok će, kako je rekao, rad u plenumu biti blokiran do daljnjeg.

Lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je kazao da je njihov zahtjev nova vlada koju bi činili predstavnici partija, prenosi rtcg.me.

Madić kaže da Vlada ima podršku 14 ili manje poslanika.

“Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu vladu”, poručio je Mandić nakon sastanka. On je saopštio i da Vlada ima podršku samo 14 poslanika i da bi zbog toga trebalo da odstupi.

“Današnja naša ideja da se bira nova vlada jer je ova imala loše rezultate, naišla je na veliku podršku među ostalim kolegama iz koalicije koja čini parlamentarnu većinu. Ima tamo i onih koji to nijesu poržali, koji su za to da se pravi rekonstrucija postojeće Vlade”, rekao je Mandić nakon sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine.

On kaže da niko od učesnika sastanka nije za to da se održi postojeće stanje. Mandić je rekao i da narod očekuje izbor vlade iza koje bi stajale stranke.

Foto: Milan Knežević (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!