Srđan Đoković: Srbi nisu genocidan narod, to što nije uradila ni BiH uradila je moja srpska Crna Gora!

“Čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama? U istoriji smo uvijek bili na pravoj strani. Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cijenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo dio stare evropske civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo”, rekao je Đoković

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera na svijetu, Novaka Đokovića, ponovo je govorio o svom sinu i odnosu zapadnih medija prema njemu.

On je objasnio da Novaka voli cio region, jer je veliki humanitarac i uvijek pomaže drugima.

“Nije ponos samo srpskog naroda, već svih naroda u regionu. Svi ga cijene, vole i poštuju. On cijeni i poštuje sve narode iz bivše Jugoslavije i nikoga ne razdvaja. On im pomaže, kao što je pomogao i Italiji”, rekao je Srđan Đoković u emisiji “Dnevni red” na televiziji B92.

Srđan smatra da Englezi ne mogu da podnesu to što je Novak najbolji na svijetu.

“Čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos Zapada prema nama? U istoriji smo uvijek bili na pravoj strani. Ti što su bili na pogrešnoj strani više su cijenjeni od nas. Mi nismo genocidan narod, mi smo dio stare evropske civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, zašto smo samo mi genocidan narod? Pa, nismo. Što se tiče toga da li Novaka vole ili ne vole, to je vjerovatno zato što ga je izmislila engleska buržoazija. To je njihov sport, a u tom sportu je jedan Srbin najbolji na svijetu već 10 godina. Novak im nijednim svojim gestom ne daje razlog da se tako ponašaju prema njemu. Za njega je čitava Evropa jedno selo, jedan grad, jedan narod”, naglasio je Srđan Đoković.

Srđan ne krije razočarenje nekim političkim odlukama u regionu,

“To što nije uradila ni BiH (usvojila rezoluciju), uradila je moja, naša, srpska zemlja, Crna Gora. To je za mene poraz ogroman, i mene i svih Srba u cijelom svijetu”, kazao je.

Za kraj se osvrnuo na predstojeći Vimbldon.

“Trebalo je da ode u Vimbldon, ali morao je da bude u mjehuru, pa je zato otišao na Majorku, gdje će igrati u dublu. Otići će potom u London, ali tada će morati da bude u balonu, neće moći da viđa porodicu”,objasnio je Srđan Đoković, prenosi Kurir.

Foto: Printscreen/B92

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!