Zbog oduzimanja djece ocu: U 17 sati u Podgorici protest građana

Protest će biti organizovan ispred zgrade Opštine, odakle će građani prošetati do zgrade Vlade. Građani su pokrenuli online peticiju za hitan postupak vraćanja djece ocu

Građani Pogorice na društvenim mrežama najavili su za 17 časova protest zbog privođenja oca dvoje djece.

Društvenim mrežama kruži uznemirijući snimak hapšenja čovjeka pred njegovom djecom, dok su, kako se navodi u opisima videa, radnici Centra za socijalni rad pokušavali da uzmu djecu i, kako se navodi, odvedu ih majci.

Protest će biti organizovan ispred zgrade Opštine, odakle će građani prošetati do zgrade Vlade.

Građani su pokrenuli online peticiju za hitan postupak vraćanja djece ocu, prenosi Antena M.

Traže da se otac pusti na slobodu i da mu se vrate djeca.

Antena M pisala je Centru za socijalni rad, njihove odgovore čekamo.

Reagovao je i Glavni grad. Kažu kako oni nijesu nadležni za regulisanje prava staratelja i roditelja.

“Povodom objava na društvenim mrežama, u kojima se zbog intervencije Centra za socijalni rad i Uprave policije u vezi sa oduzimanjem prava na roditeljsko staranje jednom našem sugrađaninu, građani pozivaju na okupljanje u 17h ispred upravne zgrade Glavnog grada, obavještavamo javnost da rad pomenutih institucija nije u nadležnosti Glavnog grada Podgorica.

Porodični zakon Crne Gore, između ostalog, uređuje, odnose roditelja i djece, porodični smještaj, izdržavanje, te postupke nadležnih organa u vezi sa porodičnim odnosima, a resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i ustanove koje ono osniva, u ovom slučaju Centar za socijalni rad, sprovode odredbe ovog zakona.

Glavni grad, ne ulazeći u karakter konkretnog slučaja, apeluje na sve nadležne organe da svoje odluke sprovode uzimajući u obzir najbolji interes djece”, navode u saopštenju.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!