Sagradio naselje u srcu šume: Busarski mali raj Ferida Hasanagića (VIDEO)

Svojim rukama brvnare je gradio Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu. Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim. Ferid, bajker i zaljubljenik u prirodu, naselje je počeo da gradi prije tri godine. Sam je sjekao i izvlačio drva, pravio objekte i figure

U Busarskom malom raju, naselju podignutom na dvadesetak kilometara od Bijelog Polja, u srcu šume u kojoj se prepliću bukova, borova i grabova stabla, podignute su brvnare.

Svojim rukama gradio ih je Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu.

Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim.

Ferid, bajker i zaljubljenik u prirodu, naselje je počeo da gradi prije tri godine. Sam je sjekao i izvlačio drva, pravio objekte i figure.

U startu nije razmišljao da će na kraju da bude tako. Prvo je napravio jedan objekat za sebe, a potom još nekoliko za prijatelje koji su s uživanjem dolazili u njegov raj.

Za naselje se pročulo i počeli su da stižu turisti…

Foto: Printscreen/TV Crne Gore

Busarski mali raj

BUSARSKI MALI RAJ MARLJIVOG FERIDADa je na sjeveru države mnogo mjesta koja se mogu urediti i uz dobru volju učiniti atraktivnim za posjetioce svojim primjerom potvrđuje Ferid Hasanagić iz Srđevca kod Bijelog Polja. Trud i elan bili su dovoljni marljivom čovjeku da svojim rukama u netaknutoj prirodi izgradi eko naselje.U Busarskom malom raju, naselju podignutom na dvadesetak kilometara od Bijelog Polja, u srcu šume u kojoj se prepliću bukova, borova i grabova stabla, podignute su brvnare. Svojim rukama gradio ih je Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu. Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim.Skrovito mjesto je već tri godine utočište za Ferida i njegove prijatelje koji se okupljaju oko otvorenog ognjišta i čistog vazduha. Brvnare su nicale spontano, a građu je dopremao i obrađivao bez ičije pomoći. U oazu mira i spokoja uložio je veliku ljubav.Iako je namjeravao da naselje u šumi čuva samo za sebe i svoje bližnje, prijatelji su dijelili fotografije, pa se pročulo za Busarski mali raj. Sve češće Ferida posjećuju gosti koji porodično ili u grupama dolaze na izlet. Takvo interesovanje motiviše vlasnika da razvija seoski turizam od koga bi i on i mještani Srđevca imali koristi.U naselju koje je Ferid prvobitno osmislio i gradio za sebe može se uživati u brojnim sadržajima.Napravljene su šetačke staze, ima uslova za razvoj brojnih rekreativnih sadržaja.Ideja za razvoj neobičnog seoskog naselja ima na pretek. Ono što marljivom i kreativnom čovjeku nedostaje jeste razumijevanje i podrška okoline. U razgovoru otkriva da su i mještani i poznanici smatrali da je to zaludan posao. Kako mali raj, međutim, postaje mjesto za divljenje, tako i Ferid ne posustaje i sa velikim elanom nastavlja da živi i stvara u netaknutoj prirodi do koje se lako i brzo dolazi i gdje su svakom gostu vrata otvorena.RTCG: Vanja Rakonjac

Posted by Vijesti iz Bijelog Polja on Saturday, June 12, 2021

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!