Sagradio naselje u srcu šume: Busarski mali raj Ferida Hasanagića (VIDEO)

Svojim rukama brvnare je gradio Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu. Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim. Ferid, bajker i zaljubljenik u prirodu, naselje je počeo da gradi prije tri godine. Sam je sjekao i izvlačio drva, pravio objekte i figure

U Busarskom malom raju, naselju podignutom na dvadesetak kilometara od Bijelog Polja, u srcu šume u kojoj se prepliću bukova, borova i grabova stabla, podignute su brvnare.

Svojim rukama gradio ih je Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu.

Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim.

Ferid, bajker i zaljubljenik u prirodu, naselje je počeo da gradi prije tri godine. Sam je sjekao i izvlačio drva, pravio objekte i figure.

U startu nije razmišljao da će na kraju da bude tako. Prvo je napravio jedan objekat za sebe, a potom još nekoliko za prijatelje koji su s uživanjem dolazili u njegov raj.

Za naselje se pročulo i počeli su da stižu turisti…

Foto: Printscreen/TV Crne Gore

Busarski mali raj

BUSARSKI MALI RAJ MARLJIVOG FERIDADa je na sjeveru države mnogo mjesta koja se mogu urediti i uz dobru volju učiniti atraktivnim za posjetioce svojim primjerom potvrđuje Ferid Hasanagić iz Srđevca kod Bijelog Polja. Trud i elan bili su dovoljni marljivom čovjeku da svojim rukama u netaknutoj prirodi izgradi eko naselje.U Busarskom malom raju, naselju podignutom na dvadesetak kilometara od Bijelog Polja, u srcu šume u kojoj se prepliću bukova, borova i grabova stabla, podignute su brvnare. Svojim rukama gradio ih je Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu. Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim.Skrovito mjesto je već tri godine utočište za Ferida i njegove prijatelje koji se okupljaju oko otvorenog ognjišta i čistog vazduha. Brvnare su nicale spontano, a građu je dopremao i obrađivao bez ičije pomoći. U oazu mira i spokoja uložio je veliku ljubav.Iako je namjeravao da naselje u šumi čuva samo za sebe i svoje bližnje, prijatelji su dijelili fotografije, pa se pročulo za Busarski mali raj. Sve češće Ferida posjećuju gosti koji porodično ili u grupama dolaze na izlet. Takvo interesovanje motiviše vlasnika da razvija seoski turizam od koga bi i on i mještani Srđevca imali koristi.U naselju koje je Ferid prvobitno osmislio i gradio za sebe može se uživati u brojnim sadržajima.Napravljene su šetačke staze, ima uslova za razvoj brojnih rekreativnih sadržaja.Ideja za razvoj neobičnog seoskog naselja ima na pretek. Ono što marljivom i kreativnom čovjeku nedostaje jeste razumijevanje i podrška okoline. U razgovoru otkriva da su i mještani i poznanici smatrali da je to zaludan posao. Kako mali raj, međutim, postaje mjesto za divljenje, tako i Ferid ne posustaje i sa velikim elanom nastavlja da živi i stvara u netaknutoj prirodi do koje se lako i brzo dolazi i gdje su svakom gostu vrata otvorena.RTCG: Vanja Rakonjac

Posted by Vijesti iz Bijelog Polja on Saturday, June 12, 2021

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!