Đukanović podržao sedam kandidata za ambasadore, bez saglasnosti Milka Tadić Mijović i Srećko Crnogorac

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, crnogorski predsjednik prihvatio je da Vladimir Vučinić, Čedo Fuštić, Božidarka Krunić, Stanica Anđić i Aleksandar Moštrokol budu crnogorski ambasadori u narednom periodu. Vučinić treba da bude novi šef Misije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, a Fuštić ambasador u Velikoj Britaniji. Krunić će biti crnogorska ambasadorka pri Savjetu Evrope u Strazburu, a Anđić će našu državu zastupati u Poljskoj, dok je Moštrokol predložen za ambasadora Crne Gore u Berlinu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je od 18 predloženih ambasadora Ministarstva vanjskih poslova dao negativno mišljenje za njih 11, dok je sedam kandidata dobilo saglasnost šefa države da budu imenovani.

Kako Dan nezvanično saznaje, odobrenja su data za nekoliko ambasadora koji imaju karijere u diplomatiji i službovali su u Ministarstvu vanjskih poslova.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, crnogorski predsjednik prihvatio je da Vladimir Vučinić, Čedo Fuštić, Božidarka Krunić, Stanica Anđić i Aleksandar Moštrokol budu crnogorski ambasadori u narednom periodu, prenosi portal Luča.

Vučinić treba da bude novi šef Misije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, a Fuštić ambasador u Velikoj Britaniji.

Krunić će biti crnogorska ambasadorka pri Savjetu Evrope u Strazburu, a Anđić će našu državu zastupati u Poljskoj, dok je Moštrokol predložen za ambasadora Crne Gore u Berlinu.

S druge strane, Milka Tadić Mijović, koja je predložena za ambasadora u SAD, i Srećko Crnogorac, koji trebalo da bude ambasador u Kini, nijesu dobili saglasnost predsjednika Crne Gore.

Foto: Predsjednik Crne Gore

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!