Milan i Jasmina na korak do cilja: Proces oko transplantacije bubrega može da uđe u završnu fazu

“Milan je moj heroj. Riječima ne mogu opisati zahvalnost koju mu dugujem. Njegova humanost i optimizam su me oduševili. Zahvaljujem mu se na želji i odlučnosti da mi pomogne, da mi pokloni život, da bude moj brat”, kaže Beranka kojoj će donedavno nepoznati Nikšićanin omogućiti bolji život.

Nikšićanin Milan Bojičić i Beranka Jasmina Međedović na korak su od cilja – prije dva dana su saznali da su kompatibilni i da proces oko transplantacije bubrega može da uđe u završnu fazu.

„Dobili smo informaciju iz predstavništva klinike Acibadem da smo Milan i ja kompatibilni. Sad nam predstoji prikupljanje pravne dokumentacije”, kazala je “Vijestima” Jasmina koja radi kao oftalmolog u beranskoj bolnici i koja od prošlog avgusta ide na dijalizu.Milanov pokojni otac je takođe išao na dijalizu i to je bio dodatni motiv da se ovaj Nikšićanin odluči da donira bubreg nepoznatoj osobi.

“Tetka je htjela ocu da donira bubreg ali se nijesu poklopile stvari, tako da nije dočekao transplantaciju. Odlučio sam, ako njemu nijesam mogao da izađem u susret, da pomognem nekom drugom”.

Jasmina kaže da i dalje misli da sanja i priznaje da ne može da nađe adekvatne riječi da se zahvali Milanu.

“Milan je moj heroj. Riječima ne mogu opisati zahvalnost koju mu dugujem. Njegova humanost i optimizam su me oduševili. Zahvaljujem mu se na želji i odlučnosti da mi pomogne, da mi pokloni život, da bude moj brat”, kaže Beranka kojoj će donedavno nepoznati Nikšićanin omogućiti bolji život.

Sada su Međedovići i Bojičići veliki prijatelji.

“Oni su dolazili kod nas, mi kod njih. Moja supruga Olga, koja mi je najveća podrška, oduševljena je Jasminom i njih dvije se redovno čuju. Jasminin suprug Meša i ja imamo drugarski odnos, kao da se znamo godinama. Vjerujem da bi se sjutra, da nekome iz moje familije treba pomoć, javio neko da im pomogne”, kaže dvadesetosmogodišnji Nikšićanin, otac dva maloljetna dječaka – stariji ima tri godine, a mlađi dva i po mjeseca.

Dodaje da sve što radi, radi zbog njih, jer želi da dječaci budu ponosni na njega.

“Uvijek mi je najbitnije bilo da je neko čovjek. Jasminu nijesam znao, a kada sam je upoznao shvatio sam da ću pravoj osobi dati bubreg. Čim sam je vidio, prozvao sam je princezom. To je naša mlada princeza kojoj ću uskoro pomoći. Nadao sam se i vjerovao da ćemo Jasmina i ja biti kompatibilni, što se i desilo i nijednog trenutka se nijesam pokajao zbog odluke da doniram bubreg”, kaže Milan koga je na humani gest podstakla Konstantina Vojinović koja je 2018. godine donirala bubreg tada nepoznatom Nikšićaninu.

Osim dokumentacije, Međedovićima predstoji i prikupljanje nedostajućeg novca.

“Želim da se zahvalim svim ljudima velikog srca i plemenite duše koji su mi novčanim donacijama ili na bilo koji drugi način pomogli”, poručila je Jasmina.

Transplantacija će biti urađena na klinici Acibadem, u Instanbulu, a svi oni koji su u mogućnosti da Jasmini novčano pomognu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun 510 – 2035239 – 85. Za uplate iz Evrope: Swift CKBCMEPG, Iban ME 255100000003523985. Ona će sav višak novca koji preostane uplatiti u humanitarne svrhe, pišu Vijesti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!