Čedomir Jovanović: Ruski agenti pokušali da otruju moju ćerku

„Nije Srbija ruska gubernija da bih ja išao kod njega po mišljenje. Svi se mi previše dobro znamo. Nismo mi ni prva ni posljednja zemlja u kojoj ruski ambasadori demantuju nasilje koje je po pravilu sredstvo njihove politike. Zna on to vrlo dobro“, kaže za B92.net Jovanović. Kako navodi, ambasador to zna vrlo dobro. „Zato recite ambasadoru da nije dovoljno to što oduvijek spletkare, truju i ubijaju po Srbiji i regionu (u međuvremenu i mnogim drugim evropskim zemljama). Nije dovoljno ni to što bi da smjenjuju i postavljaju vlasti od Skoplja preko Podgorice i Sarajeva do Zagreba i Beograda“, kazao je

Lider LDP Čedomir Jovanović reagovao je za B92.net na komentar ruskog ambasadora u Beogradu Bocana Harčenka o navodnom pokušaju trovanja Jovanovićeve ćerke.

„Nije Srbija ruska gubernija da bih ja išao kod njega po mišljenje. Svi se mi previše dobro znamo. Nismo mi ni prva ni posljednja zemlja u kojoj ruski ambasadori demantuju nasilje koje je po pravilu sredstvo njihove politike. Zna on to vrlo dobro“, kaže za B92.net Jovanović.

Kako kaže, ambasador to zna vrlo dobro.

„Zato recite ambasadoru da nije dovoljno to što oduvijek spletkare, truju i ubijaju po Srbiji i regionu (u međuvremenu i mnogim drugim evropskim zemljama). Nije dovoljno ni to što bi da smjenjuju i postavljaju vlasti od Skoplja preko Podgorice i Sarajeva do Zagreba i Beograda“, rekao je Jovanović.

Jovanović takođe kaže da njegovo dijete nije prvo koje su, kako kaže, iskoristili da bi disciplinovali očeve.

„Nije dovoljno ni to što bi da im Srbi opet budu pješadija u ratovima za njihove interese. Moje dijete nije prvo dijete koje su u Srbiji pokušali da iskoriste kako bi disciplinovali očeve. Sa mnom to tako ne može, a drugi neka kažu šta misle. Ako smiju“, poručio je Jovanović.

Prema njegovim riječima, za njega to nije pitanje izbora, već slobode i prava da u zemlji živi po srpskim, a ne ruskim pravilima.

„U skladu sa našim a ne ruskim interesima. Siguran sam da je naša potreba za normalnim životom u miru sa svima, koliko srpska toliko makedonska, albanska, bošnjačka, hrvatska, evropska, svjetska prije i poslije svega i ruska. Ali ne Rusije novičoka već Rusije Navaljnog i svih onih koje on simbolizuje iz zatvora u koji bi i moju zemlju da zatvore. Recite ambasadoru da piše srpskom MUP-u a ne medijima, jer on danas ćuti da ne bi rekao tri ruska imena koja vrlo dobro zna kao što ih zna i ruska ambasada“, zaključio je, prenosi portal Analitika.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko reagovao na izjavu lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu ćerku.

Jovanović je potvrdio da je samoinicijativno otkazao obezbjeđenje koje mu je prije 20 godina dodijelila policija, iz revolta jer ga je policija ranije obavijestila da povlače obezbjeđenje njegovoj djeci.

Jovanović je rekao i da je šokiran takvom odlukom.

„U ljeto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u ‘Mek’, a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i tjerali je da popije. To je vidio gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih“, tvrdio je Jovanović i naveo da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok u stvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga djeca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

Na tu izjavu danas je reagovao ruski ambasador, koji je za Sputnjik rekao: „Dugo nismo čitali takve zlonamjerne izmišljotine“.

Foto: Printscreen/N1

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!