Erdogan Putinu: Izraelu bi trebalo održati oštru i zastrašujuću lekciju

Kako je navela Direkcija za komunikaciju pri kabinetu turskog predsjednika, dvojica lidera su danas razgovarala telefonom o sukobu koji je eskalirao, a podstaknut je napetošću u Jerusalimu. U saopštenju se navodi da je Erdogan naglasio da je potrebno izvršiti pritisak na Savjet bezbjednosti UN da brzo interveniše “odlučnim i jasnim porukama” Izraelu. Turski lider je sugerisao ruskom kolegi da bi trebalo razmotriti ideju o međunarodnim zaštitnim snagama kako bi se zaštitili Palestinci

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da bi međunarodna zajednica trebalo “da održi Izraelu oštru i zastrašujuću lekciju” zbog odnosa prema Palestincima.

Kako je navela Direkcija za komunikaciju pri kabinetu turskog predsjednika, dvojica lidera su danas razgovarala telefonom o sukobu koji je eskalirao, a podstaknut je napetošću u Jerusalimu.

U saopštenju se navodi da je Erdogan naglasio da je potrebno izvršiti pritisak na Savjet bezbjednosti UN da brzo interveniše “odlučnim i jasnim porukama” Izraelu, prenose “Vijesti”.

Turski lider je sugerisao ruskom kolegi da bi trebalo razmotriti ideju o međunarodnim zaštitnim snagama kako bi se zaštitili Palestinci.

U međuvremenu su hiljade ljudi u Istanbulu, ne poštujući restrikcije uvedene zbog zaraze koronavirusom, kasno sinoć demonstrirale protiv izraelskih napada.

Veliki broj vozila u konvoju je krenuo ka Konzulatu Izraela, a učesnici protesta su nosili turske i palestinske zastave.

Na izraelsku zgradu je projektivana slika tih zastava.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!