Mnogi Amerikanci dobijaju novčanu pomoć i ne žele da se vrate na tržište rada (VIDEO)

Nezaposlenost u SAD-u je porastu. Trenutno je 6,1 odsto, što je više nego prije godinu, kada je počela pandemija koronavirusa. Mjere za njeno suzbijanje dovele su do gubitka miliona radnih mjesta, što je stopu nezaposlenosti povećalo na više od 14 odsto. Dio poslodavaca za lošu situaciju na tržištu rada krivi Bajdenov plan ekonomskog oporavka, “težak” 1,9 hiljada milijardi dolara. Nezaposleni dobijaju 300 dolara sedmično i mnogi nemaju podsticaj da nađu posao kako se ekonomija ponovo postepeno otvara

Raste broj nezaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega je plan ekonomskog oporavka predsjednika Džoa Bajdena na udaru kritika, prenosi Al Jazeera.

Neki poslodavci tvrde da je plan pogoršao tržište rada.

Nezaposlenost u SAD-u je porastu. Trenutno je 6,1 odsto, što je više nego prije godinu, kada je počela pandemija koronavirusa. Mjere za njeno suzbijanje dovele su do gubitka miliona radnih mjesta, što je stopu nezaposlenosti povećalo na više od 14 odsto.

Dio poslodavaca za lošu situaciju na tržištu rada krivi Bajdenov plan ekonomskog oporavka, “težak” 1,9 hiljada milijardi dolara. Nezaposleni dobijaju 300 dolara sedmično i mnogi nemaju podsticaj da nađu posao kako se ekonomija ponovo postepeno otvara.

Foto: Printscreen (Al Jazeera)

Pogledajte prilog Al Jazeere:

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!