Krivokapić: “Za Hram i Vakrs, ja ne umijem da vam kažem, mislim da se to ne može definisati zemaljskom pričom, da je to u domenu metafizike”

On je naveo da postoji i duhovni dio koji se “ne može svesti na okvire koje bi željeli”. “I on se dešava za Vaskrs i desiće se možda 12. maja, kada ne postoji nijedan Nišićanin, pa ni ja, koji ne bi izašao. Vi mene svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet, to ni tačno. To što su nas tako učili 50 ili 70 godina to nije tačno”, kazao je premijer i dodao da sve to piše u Bibliji

Komentarišući okupljanja i kršenje mjera u crkvama i hramovima tokom Vaskrsa, premijer Zdravko Krivokapić je naveo da je za takva okupljanja bilo potrebno obezbijediti zaštitne maske i dezinfekciona sredstva, ali i dodao da se vjerski skupovi ne mogu upoređivati sa ostalim vrstama okupljanja.

“Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike, mislim da ste pogriješili”, kazao je Krivokapić.

“Za Hram i Vakrs, ja ne umijem da vam kažem, mislim da se to ne može definisati zemaljskom pričom, da je to u domenu metafizike”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da postoji i duhovni dio koji se “ne može svesti na okvire koje bi željeli”, prenosi rtcg.me.

“I on se dešava za Vaskrs i desiće se možda 12. maja, kada ne postoji nijedan Nišićanin, pa ni ja, koji ne bi izašao.

Vi mene svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet, to ni tačno. To što su nas tako učili 50 ili 70 godina to nije tačno”, kazao je premijer i dodao da sve to piše u Bibliji.

On kaže da kod Svetog Vasilija Ostroškog ide svako kome je određena potreba.

“Ima li nekoga da nije dobio kod Sveca ono što nije tražio, ako je to tražio srcem i vjerom”, kazao je premijer i dodao da može da ispriča najmanje 20 slučajeva koji govore o tome da je Sveti Vasilije i danas čuda stvara.

“I vi sad kažete ajde da uvedemo policiju da zabranimo sve. Nije to isto nemojmo da svodimo sve na isti kalup. To nije sve isto, Sveti Vasilije i ova okupljanja”, kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li će 12. maja učestvovati u kršenju mjera, Krivokapić je kazao da to neće učiniti.

Foto: Printscreen

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!