Šofranac povodom incidenta na Aerodromu: Vuković mi se nije izvinio

“Nijesmo imali nikakvu komunikaciju. Naprotiv, do mene dolaze neke potpuno drugačije informacije, da ta osoba i dalje ispoljava neku nervozu na društvenim mrežama”, rekao je Šofranac u emisiji “Argumenti” RTCG. Uz podsjećanje da u početku nije htio da pridaje veću pažnju događaju, Šofranac kaže da su, uz brojne osude sa raznih adresa, izostale sa mnogih zvaničnih sada aktuelne vlasti

Sportski novinar Javnog servisa Nebojša Šofranac saopštio je večeras da mu se Podgoričanin Vladimir Vuković nije izvinio zato što ga je vrijeđao i ometao u vršenju zadatka na dočeku boksera Petra Liješevića na aerodromu u Golubovcima.

Premijer Zdravko Krivokapić je, nakon premijerskog sata, novinarima saopštio da ga je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, sa čijim resorom Vuković ima ugovor o saradnji, obavijestila kako je on navodno izrazio kajanje i da je spreman da se izvini Šofrancu.

“Nijesmo imali nikakvu komunikaciju. Naprotiv, do mene dolaze neke potpuno drugačije informacije, da ta osoba i dalje ispoljava neku nervozu na društvenim mrežama”, rekao je Šofranac u emisiji “Argumenti” RTCG.

On je kazao da je premijer Krivokapić, ipak, u izjavi o tom slučaju bio veoma konkretan i pohvalio njegovu inicijativu da novinari dobiju status službenog lica.

Uz podsjećanje da u početku nije htio da pridaje veću pažnju događaju, Šofranac kaže da su, uz brojne osude sa raznih adresa, izostale sa mnogih zvaničnih sada aktuelne vlasti.

“Koji su 21. marta kad se desio slučaj u Bijelom Polju sa Seadom Sadikovićem, a što sve može da se provjeri u minut, već iste večeri reagovali, iako po meni taj slučaj nije jasan kao i ovaj, već je pomalo kontroverzan”, poručio je Šofranac.

On je ocijenio da, ukoliko u jednom slučaju već iste večeri imate reakcije sa svih adresa, pa i ambasada, dok u drugom tih reakcija nema po nekoliko dana ili su izostale, onda se može reći da to nije slučajno, već se selektivno gleda ko je iz kojeg medija, ili po političkoj obojenosti.

“NAJNEMORALNIJE SAOPŠTENJE RESORA VESNE BRATIĆ”

Glavni i odgovorni urednik i direktor “Pobjede” Draško Đuranović smatra da lako dokazivo kako je napad na Šofranca bio organizovan i da je interesantno kako su reagovale institucije.

“MUP jeste reagovao sljedećeg dana, ali aerodrom je pokriven sa dosta kamera i nije teško identifikovati sve što se dešavalo. Najnemoralnija stvar je saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić koje je bilo skandalozno, jer su tvrdili da je Vuković želio da pomogne Šofrancu da dobije intervju, a ne pominju da je kršio etičke postulate ponašanje državnih službenika. Rekli su da je nemoguće raskinuti ugovor o djelu sa Vukovićem, i to mi govori da Ministarstvo baštini one vrijednosti koje je promovisao Vuković. To je za državu poražavajuće”, poručio je Đuranović.

Za njega je indikativno ćutanje međunarodne zajednice koja je, kako kaže, potpuno drugačije i hitno reagovala u slučaju Seada Sadikovića.

“U ovom slučaju je ćutala. E to je, nažalost, ta nedosljednost i neprincipijelnost. Zašto, zato što je novinar Javnog servisa. Ta ista međunarodna zajednica je ćutala kad je Tamara Nikčević prošla jednom modernog “toplog zeca” zbog intervjua koji je imala na TVCG. Ćutala je i na stravičnu hajku na vaše koleginice Tanju Šuković i Snežu Rakonjac i to zbog jednog profesionalno urađenog filma”, ocijenio je Đuranović.

“NOVINARI DA SE TRETIRAJU KAO SLUŽBENA LICA”

Dugogodišnji novinar Danilo Burzan je ocijenio da cijeli incident nije “ništa novo” i da je, naćalost, uobičajeno da se takve stvari dešavaju kod nas.

“I dokle ćemo tako, ne samo kad su u pitanju novinari, ali posebno oni. Postoje i posebni organi koji se bave napadima na novinare, ali su mnogi zaboravljeni ili se o njima ništa ne zna”, rekao je Burzan.

On je poručio da je krajnje vrijeme da se novinari na zadatku, tretiraju kao službena lica. Reakciju državnih organa, na taj slučaj, doživljava kao neujednačenu i selektivnu i dodaje da se ponovo pokazalo kako se u svemu reaguje iz političkih razloga.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!