Sastanak Seida Hadžića i Agima Halunija: Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima će pokušati da riješi moguće probleme

Haluni je ukazao na nezavidnu situaciju svog udruženja i na tri akutna problema/projekta za čiju realizaciju je tražio produženje bar još deset dana u odnosu na ranije dogovoreni rok. Istakao je da je u toku realizacija projekta sa Radiom Skadar, koji treba da obezbijedi svakodnevno emitovanje vijesti na crnogorskom jeziku na ovom radiju. Takođe, ukazao je na još uvijek nemoguće održavanje kursa jezika, zbog situacije sa koronom, ali je najavio mogućnost da se lekcije crnogorskog jezika emituju preko radio talasa. Haluni je istakao urgentnu potrebu zakupa prostorija za udruženje, jer „Duklja“ ne posjeduje svoje prostorije

 

Upravu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima posjetio je Agim Haluni, predsjednik iseljeničkog udruženja „Duklja“ iz Skadra.

Halunija je primio i poželio mu dobrodošlicu v.d. direktor Uprave, mr Seid Hadžić, zajedno sa Zoranom Đukanovićem, samostalnim savjetnikom I.

Haluni je ukazao na nezavidnu situaciju svog udruženja i na tri akutna problema/projekta za čiju realizaciju je tražio produženje bar još deset dana u odnosu na ranije dogovoreni rok. Istakao je da je u toku realizacija projekta sa Radiom Skadar, koji treba da obezbijedi svakodnevno emitovanje vijesti na crnogorskom jeziku na ovom radiju. Takođe, ukazao je na još uvijek nemoguće održavanje kursa jezika, zbog situacije sa koronom, ali je najavio mogućnost da se lekcije crnogorskog jezika emituju preko radio talasa. Haluni je istakao urgentnu potrebu zakupa prostorija za udruženje, jer „Duklja“ ne posjeduje svoje prostorije. Za sve to su potrebna finansijska sredstva.

Direktor Hadžić je, odgovarajući na pitanja Halunija, istakao da se nije zakasnilo sa projektima, jer ove godine svakako konkurs za sufinansiranje projekata kasni usljed kašnjenja donošenja budžeta u Vladi Crne Gore.

Hadžić se osvrnuo na raniji dogovor sa skadarskim iseljeničkim udruženjima, „Albom Montenegro“ i „Dukljom“, da se sjedine kako bi Crna Gora lakše komunicirala i pomagala ta dva veoma važna udruženja. Istakao je da se mora istrajati na tome, što predstavlja i uslov kvalitetne institucionalizacije i saradnje sa našim iseljeništvom u Albaniji.

Zoran Đukanović je ukratko objasnio trenutnu situaciju sa našom dijasporom u Albaniji i naveo nekoliko najznačajnijih problema koji prate unapređenje saradnje države Crne Gore sa ovom veoma značajnom iseljeničkom populacijom posljednjih godina.

Zaključeno je da će Uprava biti u toku realizacije svih projekata i pokušati da nađe adekvatna rješenja za moguće probleme.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!