Sastanak Radulović – Redžepi: Potrebno je raditi na afirmaciji i integraciji Crnogoraca na Kosovu

“Oslonac za izradu plana i programa biće kabinet premijera Kosova. Izrazio sam spremnost za saradnju sa Vladom Kosova, kako bi doprineli afirmaciji, povratku raseljenih i obezbjeđivanju boljih uslova života za one koji su ostali da žive na Kosovu”, rekao je Radulović

Predsjednik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, sastao se sa zamjenicom premijera Kosova Emilijom Redžepi, sa kojom je razgovarao o položaju crnogorske zajednice na Kosovu.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, usaglasili se da je potrebno raditi na afirmaciji i integraciji Crnogoraca na Kosovu, čime bi doprinijeli na jačanju veza ne samo unutar Kosova, već i na kontinuiranom poboljšanju odnosa između Crne Gore i Kosova.

Sagovornici su se sporazumjeli oko potrebe za izradom plana djelovanja kako bi uključili više ministarstava i unaprijedili položaj crnogorske zajednice na Kosovu.

“Oslonac za izradu plana i programa biće kabinet premijera Kosova. Izrazio sam spremnost za saradnju sa Vladom Kosova, kako bi doprineli afirmaciji, povratku raseljenih i obezbjeđivanju boljih uslova života za one koji su ostali da žive na Kosovu”, rekao je Radulović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!