Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika otvoren do 14. maja

Pravo predlaganja, odnosno dostavljanja inicijativa, imaju svi pripadnici dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, organizacije dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, građani, grupe građana, privredna društva, nevladine organizacije, udruženja i drugi subjekti iz Crne Gore i inostranstva. Imajući u vidu da se radi o državnim nagradama kojima se prepoznaju i afirmišu pripadnici dijaspore-iseljenika i organizacije dijaspore-iseljenika koje su se posebnim doprinosom i podrškom istakle u jačanju veza sa Crnom Gorom, iste će biti dodijeljene u sedam kategorija

Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima još jednom je informisala dijasporu da je na internet stranici Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima objavljen Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika za 2021. godinu.

“Javni poziv je otvoren do 14. maja 2021. godine, a ovim putem vas pozivamo da svoje predloge dostavite u naznačenom vremenskom periodu na e-mail: milica.radojicic@uzd.gov.me. Pravo predlaganja, odnosno dostavljanja inicijativa, imaju svi pripadnici dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, organizacije dijaspore-iseljenika porijeklom iz Crne Gore, građani, grupe građana, privredna društva, nevladine organizacije, udruženja i drugi subjekti iz Crne Gore i inostranstva. Imajući u vidu da se radi o državnim nagradama kojima se prepoznaju i afirmišu pripadnici dijaspore-iseljenika i organizacije dijaspore-iseljenika koje su se posebnim doprinosom i podrškom istakle u jačanju veza sa Crnom Gorom, iste će biti dodijeljene u sedam kategorija, i to za:

– doprinos očuvanju državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori;

– doprinos u oblasti kulture;

– doprinos u oblasti nauke;

– doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore;

– unaprijeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom;

– dobročinstvo;

– doprinos u oblasti sporta.

Konkursna dokumentacija predaje se elektronskim putem, lično ili poštom na posebnom obrascu koji vam u prilogu dostavljamo, a o kandidaturama i laureatima nagrada odlučivaće međuresorska Komisija”, piše u saopštenju.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!