Smjena u Upravi za saradnju sa dijasporom: Seid Hadžić umjesto Predraga Mitrovića

Hadžić je rođen 14. 03. 1986. godine u Rožajama. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, dok je srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Novom Pazaru i kao učenik generacije završio je medresu “Gazi Isa – beg”. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju 2009. godine, na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru. Nakon završetka osnovnih upisao je i master studije koje je okončao master radom na polju klasterizacije i poslovnog udruživanja. Student je treće godine doktorskih studija

Magistar ekonomije iz Rožaja Seid Hadžić novi je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom, saznaje Standard. On će zamijeniti dosadašnjeg direktora Predraga Mitrovića i biće u VD stanju do daljnjeg.

Hadžić je potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja.

Rođen je 14. 03. 1986. godine u Rožajama. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, dok je srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Novom Pazaru i kao učenik generacije završio je medresu “Gazi Isa – beg”.

Diplomirao je na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju 2009. godine, na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru. Nakon završetka osnovnih upisao je i master studije koje je okončao master radom na polju klasterizacije i poslovnog udruživanja. Student je treće godine doktorskih studija.

Svoje poslovno iskustvo počeo je u privatnom sektoru kao menadžer međunarodnog poslovanja, nakon toga je radio na funkciji pomoćnika menadžera kancelarije Sandžačke biznis asocijacije. Bio je sekretar Fakulteta za islamske studije šest godina, a na tom fakultetu trenutno obavlja funkciju menadžera.

Prema zvaničnoj biografiji, bavi se biznisom, uspješno rukovodi preduzećem koje je osnovano kao produkt udruženog kapitala, ideja i iskustva.

Foto: Seid Hadžić (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!