Pogledajte snimke iz službenog vozila Generalnog sekretarijata Vlade

Na snimcima se može čuti kako osoba iz automobila ponavlja da se radi o službenom vozilu, sugerišući pripadnicima policije da kažu okupljenima da se pomjere, kao i da osobe koje su opkolile vozilo udaraju po automobilu i sprečavaju vozača da nastavi putem

Na putu Podgorica – Nikšić danas je došlo do incidenta u kojem su lakše povrijeđene dvije osobe, nakon što je grupa građana opkolila službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade, kojim je upravljao službenik Uprave policije, i pokušala da spriječi njegov prolazak sjedajući na haubu automobila.

Premijer Zdravko Krivokapić objavio je snimak iz službenog vozila, u kojem je bila i njegova kćerka, koja je štićeno lice, zabilježen u trenutku kada službeni automobil probija blokadu. U većem dijelu objavljenog snimka nedostaje zvučni zapis, prenose Vijesti.

“Da li ste i na ovo mislili, Đukanoviću, kada ste juče kazali da ćete se boriti za Crnu Goru svim sredstvima? Nećete zaustaviti ni Crnu Goru, ni mene, ni po cijenu života. Mir, red i zakon”, poručio je Krivokapić na Twitteru.

Vijestima su ranije dostavljeni snimci iz vozila, a koji su prethodili navedenom incidentu.

Na snimcima se može čuti kako osoba iz automobila ponavlja da se radi o službenom vozilu, sugerišući pripadnicima policije da kažu okupljenima da se pomjere, kao i da osobe koje su opkolile vozilo udaraju po automobilu i sprečavaju vozača da nastavi putem.

Iz Uprave policije su se oglasili povodom incidenta, kazavši da je grupa građana pokušavala da onemogući nesmetan povratak službenog vozila u Podgoricu.

Generalni sekretarijat Vlade pozvao je Upravu policije i ostale nadležne organe da u najkraćem roku preduzmu sve neophodne radnje povodom, kako su kazali, današnjeg napada na službeno vozilo, ispitaju taj slučaj i procesuiraju odgovorne.

Што би река' Шабо Ђукић:"БАТЕ, ИМА ЛИ ПОВРИЈЕЂЕНИХ?"

Posted by Igor Damjanovic on Thursday, April 8, 2021

Predsjednik Vlade je poručio odgovornima za današnji incident da neće dozvoliti “divljaštvo i bezakonje”, dok je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao da napad na službeni automobil i štićenu ličnost, u ovom slučaju kćerku premijera, predstavlja alarm za sve i upozorenje “gdje nas mogu odvesti politički populizam i smišljeno podizanje tenzija”.

Foto: Printscreen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!