Otac dječaka iz Rožaja posjetio iseljeničko udruženje u Turskoj: Abaz i Rifat smješteni u bolnicu, o njihovom zdravlju vodiće računa najuspješniji doktori

“Fatmir se zahvalio svima na interesovanju za zdravlje njegove djece, a posebno našem udruženju i njegovim članovima te je predstavnicima Udruženja pojasnio sve o dosadašnjem toku procedure liječenja i koracima koje su do sada učinili, ali i onima koji predstoje. Raduje nas da možemo reći da je za liječenje dječaka interesovanje izrazila i od početka bila uključena i pratila dešavanja turska Ambasada u Crnoj Gori, kao i Ministarstvo zdravlja Crne Gore, gradonačelnik grada Istanbula, Ministarstvo zdravlja Turske, naše udruženje, a posebno rukovodioci udruženja prof. dr Adem Fazlıoğlu i prof. dr Sedat Zijade”, dodaje se u saopštenju udruženja Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Dječaci Abaz (8) i Rifat (6) Kardović iz Rožaja smješteni su u bolnicu, a o njihovom zdravlju vodiće računa najuspješniji ljekari za liječenje te bolesti.

To je saopšteno na Facebook stranici Udruženja Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği.

“Faza dodatnih istraživanja i analize bolesti, kako su kazali, trajaće dvadesetak dana. Ako se analizom krvi ispostavi da krv najbližih srodnika odgovara liječenju mališana, proces liječenja biće skraćen, a ako se ispostavi da njihova krv nije odgovarajuća onda će se pristupiti potrazi za odgovarajućim donorima iz cijelog svijeta, što može dodatno produžiti period liječenja”, piše na njihovoj Fb stranici.

Udruženje je danas posjetio otac dječaka, Fatmir Kardović.

“Fatmir se zahvalio svima na interesovanju za zdravlje njegove djece, a posebno našem udruženju i njegovim članovima te je predstavnicima Udruženja pojasnio sve o dosadašnjem toku procedure liječenja i koracima koje su do sada učinili, ali i onima koji predstoje. Raduje nas da možemo reći da je za liječenje dječaka interesovanje izrazila i od početka bila uključena i pratila dešavanja turska Ambasada u Crnoj Gori, kao i Ministarstvo zdravlja Crne Gore, gradonačelnik grada Istanbula, Ministarstvo zdravlja Turske, naše udruženje, a posebno rukovodioci udruženja prof. dr Adem Fazlıoğlu i prof. dr Sedat Zijade”, dodaje se u saopštenju.

Svi oni, istakli su u Udruženju, prate tok liječenja mališana i stoje na raspolaganju.

“Pokrenuta je kampanja za njihovo liječenje pod parolom “MALI HEROJI NIJESTE SAMI. OVU BITKU BIJEMO ZAJEDNO”. Onako kako je cijeli narod naših rodnih krajeva, tako smo i mi Bošnjaci u Turskoj, kao i cijeli bratski narod Turske uz njih i činimo dove za brzo izliječenje naših malih heroja”, piše u saopštenju Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!