Napad kod Kapitola, poginuli policajac i napadač (VIDEO)

Američka policija Kapitola kaže da su sve potez oko Kapitola zaključan “zbog spoljne prijetnje bezbjednosti”, a članovima osoblja rečeno je da ne mogu ući u zgrade ili izaći iz njih, piše Ksat. Zaposlenima je naloženo da se klone prozora i potraže zaklon

Jedan policajac je podlegao povredama, a drugi je povrijeđen nakon što je nepoznata osoba probila bezbjednosne barijere i udarila ih ispred Kapitol hila u Vašingtonu, javlja CNN.

Osumnjičeni je takođe mrtav, potvrdilo je više izvora za CNN. Iz policije su potvrdili i da je vozač koji je probio barikadu izašao iz automobila s nožem u ruci i nasrnuo na policajce i ubo najmanje jednog od njih.

Nakon što je automobil probio blokadu, nije se zaustavio, a potom su policajci i zapucali, javili su ranije američki mediji.

Pred zgradu je u roku nekoliko minuta sletio helikopter, a ubrzo su stigla i vozila hitne pomoći, piše Blic.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi rekla je da će zbog ubistva policajca zastave na Kapitolu biti spuštene na pola koplja.

Prema prvim informacijama policije Kapitola, dva policajca su povrijeđena kada je nepoznata osoba udarila u njih automobilom.

„Sve troje su prevezeni u bolnicu”, dodaje se u saopštenju.

Međutim, još nije razjašnjeno radi li se o namjernom pokušaju napada ili nesreći.

Američka policija Kapitola kaže da su sve potez oko Kapitola zaključan “zbog spoljne prijetnje bezbjednosti”, a članovima osoblja rečeno je da ne mogu ući u zgrade ili izaći iz njih, piše Ksat. Zaposlenima je naloženo da se klone prozora i potraže zaklon.

Svima je još u gorkom sećanju 6. januar kada je rulja nahuškana Trampovim neistinama o krađi predsjedničkih izbora 2020. godina upala u Kapitol hil. Tokom upada u zgradu Kongresa stradalo je pet osoba, a među njima i jedan policajac.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!