Sjećanje na žrtve koronavirusa: U više crnogorskih gradova danas Dan žalosti

Dan žalosti obilježava se u Podgorici, Cetinju, Kolašinu, Mojkovcu, Ulcinju, Danilovgradu, Šavniku, Plavu, Petnjici, Gusinju, Rožajama, Pljevljima, Nikšiću, Baru i Bijelom Polju

U više crnogorskih gradova – Podgorici, Cetinju, Kolašinu, Mojkovcu, Ulcinju, Danilovgradu, Šavniku, Plavu, Petnjici, Gusinju, Rožajama, Pljevljima, Nikšiću, Baru i Bijelom Polju danas je Dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković donio je Odluku kojom se 22. mart 2021. godine proglašava Danom žalosti u znak sjećanje na preminule od posljedica koronavirusa na teritoriji Podgorice.

“Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosjećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže”, istakao je Vuković.

Dan žalosti obilježiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada Podgorice.

Tim povodom i zastava na zgradi predsjednika je danas spuštena na pola koplja, prenosi Portal Luča.

“Podržao sam inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa. Očekujem da će Vlada proglasiti dan žalosti i da će se ozbiljno uzeti u razmatranje ideja o podizanju spomenika”, napisao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović juče na Twitteru.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi lokalnih samouprava, javnim preduzećima, javnim ustanovama čiji su osnivači opštine, objektima mjesnih zajednica.

Lokalni javni emiter DOO RTV Podgorica će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. Elektronski i drugi mediji na teritoriji glavnog grada Podgorice organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obilježavanju Dana žalosti.

Glavni grad Podgorica na ovaj način podržava inicijativu predsjednika Crne Gore da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori.

Foto: Podgorica

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!