„Hvala čiko što si danas došao i što si nam donio svega“: Hido Muratović obišao porodicu Filimonović koja živi na ivici ljudskog dostojanstva (VIDEO)

Sa suprugom Špresom i petoro maloljetne djece Zoran živi u nehumanim uslovima za život, zbog čega su komšije pozvale Muratovića da ih obiđe. Svi spavaju u jednoj sobi, punoj vlage i krajnje neuslovnoj. Njima je diobom pripao donji sprat od kuće, koji je potpuno neopremljen. Oni nisu u mogućnosti da naprave dvije sobe i kupatilo…

Humanista iz Novog Pazara Hido Muratović posjetio je sedmočlanu porodicu Zorana Filimonovića iz sela Muhovo, na padinama planine Golije.

Sa suprugom Špresom i petoro maloljetne djece on živi u nehumanim uslovima za život, zbog čega su komšije pozvale Muratovića da ih obiđe.

„Sudbina se malo poigrala sa mnom“, kazao je na početku razgovora Zoran Filimonović.

„Prvo mi je umrla majka, pa otac, pa brat, tako da nekako nisam uspio da se snađem u svemu…“

Zoranova supruga je iz Albanije.

Od petoro djece dvoje ide u školu.

Svi spavaju u jednoj sobi, punoj vlage i krajnje neuslovnoj.

Zoran radi kao pomoćni radnik u osnovnoj školi. Od plate teško izlazi na kraj sa svim obavezama, a nema ni dječiji dodatak.

Hido Muratović im je donio odjeću, obuću, igračke za djecu, namirnice…

Njima je diobom pripao donji sprat od kuće, koji je potpuno neopremljen. Oni nisu u mogućnosti da naprave dvije sobe i kupatilo…

Hido Muratović je i nedavno obišao porodicu Filimonović, kada je došao sa Djeda Mrazom i donio djeci poklone…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!