Adnan Čirgić najavio tužbu protiv Vesne Bratić zbog lažnog prijavljivanja

Lažne krivične prijave imaju za cilj ne samo satanizaciju crnogorskih kulturnih djelatnika no i skretanje pažnje sa skandalozne politike koju MPNKS i Vesna Bratić sprovode. Neka Vlada Crne Gore nastavi s progonom i satanizacijom svojih neistomišljenika, jer tako će se što prije ostvariti ona poznata: „Udar nađe iskru u kamenu. Bez njega bi u kam očajala, rekao je Čirgić

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić saopštio je da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta protiv njega podnijelo Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju krivičnu prijavu kojom je, kako je naveo, lažno optužen za „zasipanje kamenicama zgrade u kojoj se nalaze prostorije MPNKS“, za oštećenje zdanja koje ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja, za nepoštovanje mjera „za suzbijanje opasne zaraze Covid 19“, za „protivpravni upad u prostorije uz prijetnje da će napasti na život i tijelo zaposlenih u Ministarstvu“.

Čirgić je saopštio da je danas u OB Cetinje dao i izjavu.

„Zahvaljujući na više nego profesionalnom i korektnom odnosu policijskih službenika, poručujem Ministarstvu PNKS i resornoj ministarki da ću po okončanju ovoga postupka i ja podnijeti prijavu protiv toga ministarstva i ministarke Bratić za lažno prijavljivanje. Uprkos brojnim kamerama koje se nalazi na zgradi i u zgradi bivšega Ministarstva kulture, a koje svjedoče o lažima iz krivične prijave MPNKS, te uprkos brojnim očevicima koji su došli da podrže protest zaposlenih na FCJK, ministarka Bratić ulazi u beskrupulozni obračun sa mnom kako bi se osvetila za brojne kritike koje sam joj uputio i ja i drugi profesori FCJK. Sprovodeći politički progon neistomišljenika te javnu satanizaciju kritičara vlasti s krajnjim ciljem da ih diskredituje i time onemogući slobodu govora, gđa Bratić zloupotrebljava ustanovu koju predstavlja u cilju stvaranja temelja za izgradnju srpskog svEta. Poručujem da je takva namjera zastrašivanja unaprijed osuđena na propast“, saopštio je Čirgić.

Naveo je da je Vlada formirana na obećanjima da će se boriti protiv kriminala i korupcije, ali da, sudeći po dosadašnjim aktivnostima, reklo bi se da je “najjača organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori Fakultet za crnogorski jezik i književnost, a najveći kriminalci montenegristi i javni kulturni radnici”.

„Lažne krivične prijave imaju za cilj ne samo satanizaciju crnogorskih kulturnih djelatnika no i skretanje pažnje sa skandalozne politike koju MPNKS i Vesna Bratić sprovode. Neka Vlada Crne Gore nastavi s progonom i satanizacijom svojih neistomišljenika, jer tako će se što prije ostvariti ona poznata: „Udar nađe iskru u kamenu. Bez njega bi u kam očajala“, rekao je Čirgić, prenosi Portal Analitika.

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!