Saša Sinđelić u Hrvatskoj osuđen na 21 godinu robije zbog ubistva iz koristoljublja

Saša V. Sinđelić, rođen 11. jula 1980. godine u Štajeru, u Austriji, državljanin Srbije, ubio je Mirka Fotesa i ukrao njegov traktor. On je 6. oktobra 2002. godine došao automobilom „mercedes”, oznaka VK 612-AR, koji je prethodno ukrao, na zemljišni predio Cerije, koji se nalazi u katastarskoj opštini Drenovci. U to vrijeme je na imanju traktorom zemlju orao Mirko Fotes. U namjeri da ga usmrti i uzme mu traktor, Sinđelić mu je prišao s leđa i iz automatske puške „crvena zastava”, model M70AB2, tv. broja 68941, ispalio u njega četiri hica, piše u obrazloženju presude

Saša Sinđelić, svjedok saradnik na čijem iskazu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gradio optužnicu u predmetu „Državni udar“, u Hrvatskoj je pravosnažno osuđen na 21 godinu robije zbog krivičnog djela ubistvo iz koristoljublja, piše Dan.

Tu presudu potvrdio je Vrhovni sud Hrvatske, koji je odbio sve Sinđelićeve žalbe, prenosi Portal Luča.

On je 2012. godine u Hrvatskoj osuđen na istu kaznu. Optužnica ga tereti za ubistvo Mirka Fotesa 2002. godine, kao i za više krađa.

“Saša V. Sinđelić, rođen 11. jula 1980. godine u Štajeru, u Austriji, državljanin Srbije, ubio je Mirka Fotesa i ukrao njegov traktor. On je 6. oktobra 2002. godine došao automobilom „mercedes”, oznaka VK 612-AR, koji je prethodno ukrao, na zemljišni predio Cerije, koji se nalazi u katastarskoj opštini Drenovci. U to vrijeme je na imanju traktorom zemlju orao Mirko Fotes. U namjeri da ga usmrti i uzme mu traktor, Sinđelić mu je prišao s leđa i iz automatske puške „crvena zastava”, model M70AB2, tv. broja 68941, ispalio u njega četiri hica”, piše u obrazloženju presude.

Za krivično djelo teško ubistvo Sinđelić je osuđen na 20 godina zatvora, a zbog teške krađe na godinu i dva mjeseca.

“Sinđelić se osuđuje na jedinstvenu kaznu u trajanju od 21 godine zatvora”, navodi se u obrazloženju presude Vrhovnog suda Hrvatske.

Osim toga, naloženo je da Sinđelić porodici Fotes mora vratiti ukradeni traktor ili isplati materijalnu naknadu, a oni su upućeni da u parnici ostvaruju imovinsko-pravni zahtjev.

U presudi se navodi da se iz potvrda o predaji privremeno oduzetih predmeta utvrđuje da je ovlašćena službena osoba Vojnog suda u Podgorici predala ovlašćenoj službenoj osobi pri Vojnoj pošti u Podgorici predmete oduzete od Saše Sinđelića, između ostalog i automatsku pušku model M70AB2, tv. broja 68941. On je tada bio pritvoren u spuškom zatvoru.

Sinđelić je u toku suđenja u predmetu „Državni udar“ tvrdio da je učestvovao u zavjeri koju su organizovali ruski državljani.

Nakon suđenja je u nekoliko navrata mijenjao iskaz tvrdeći da je sve izmislio jer su ga pritiskali iz crnogorskog SDT-a.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!