Njujork odao počast za više od 30.000 umrlih od korone (VIDEO)

“Više je izgubljenih života Njujorčana nego u Drugom svjetskom ratu, ratu u Vijetnamu, uraganu Sandy i 11. septembra zajedno. Pandemija je svaku porodicu na neki način dotaknula, a za toliko njih je bol prevelika”, rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio

Njujork, američki grad najviše pogođen pandemijom koronavirusa, zabilježio je 30.258 smrtnih slučajeva od covida-19 i u nedjelju je godinu dana od početka pandemije odao počast umrlima.

“Više je izgubljenih života Njujorčana nego u Drugom svjetskom ratu, ratu u Vijetnamu, uraganu Sandy i 11. septembra zajedno. Pandemija je svaku porodicu na neki način dotaknula, a za toliko njih je bol prevelika”, rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio (Bill de Blasio) tokom virtualne ceremonije uživo, nakon što je minutom šutnje odana počast žrtvama pandemije koronavirusa.

Demokratski gradonačelnik skrenuo je pozornost i na “zdravstvene heroje” koji su “spasili živote”, ponekad sami plativši cijenu.

“Bez obzira na to što se dogodi, niko ne može oduzeti plesove koje ste već plesali”, citirao je na španskom jeziku kolumbijskog književnika Gabriela Garciju Markeza (Marquez), u gradu u kojem je trećina imigranata iz Latinske Amerike, prenosi Avaz.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!