Veselin Mijač: Najnovije mjere su izdaja Crne Gore iza koje će ostati uništena ekonomija i izgubljeni životi, glad i siromaštvo, zašto ćute Crnogorci?

Ne mogu da vjerujem što se dešava naočigled svih u Crnoj Gori. Da li se iko pita kako će sjutra da žive građani, od čega, ko će da im obezbijedi lične dohotke, ko će da dođe i ulaže u državu čija vlast žrtvuje sopstveni narod za tuđe interese. Kako će onda da zaštiti nekog drugog? Ne mogu da se pomirim sa ovom situacijom, niti sa činjenicom da se, uz čast izuzecima, ćuti na otvorenu izdaju crnogorskih interesa, kaže Mijač

Najnovije mjere kojima se zatvara sve u Crnoj Gori osim granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Kosovom, u situaciji kada imamo konstantan porast broja zaraženih, ogroman broj preminulih, ne može se nazvati ni jednim drugim imenom osim kao izdaja Crne Gore iza koje će ostati uništena ekonomija i izgubljeni životi, glad i siromaštvo. Zašto ćute Crnogorci, njeni intelektualci, ekonomisti, pravnici… Je li moguće da smo došli do toga da se na otvoreno izdajstvo ne reaguje…, kaže u intervjuu za Dnevne novine biznismen Veselin Mijač, čovjek koji je uložio ogromna sredstva u Crnu Goru, prepoznat kao humanista i dobrotvor.

“Ne mogu da vjerujem što se dešava naočigled svih u Crnoj Gori. Da li se iko pita kako će sjutra da žive građani, od čega, ko će da im obezbijedi lične dohotke, ko će da dođe i ulaže u državu čija vlast žrtvuje sopstveni narod za tuđe interese. Kako će onda da zaštiti nekog drugog? Ne mogu da se pomirim sa ovom situacijom, niti sa činjenicom da se, uz čast izuzecima, ćuti na otvorenu izdaju crnogorskih interesa”, kaže Mijač.

Mijač je, prenosi Portal Luča, predsjednik prvog crnogorskog udruženja u Švedskoj “Sloga”, čije je sjedište u Stokholmu.

Crnogorska javnost pamti da je donirao 180.000 eura za obnovu podgoričke Osnovne škole “Milorad Musa Burzan” čiji je đak bio prije nego što je sa roditeljima otišao u Švedsku.

Ovaj biznismen pomogao je u sprečavanju širenja novog korona virusa donacijom od 100.000 eura. Bio je spreman, kaže, da sa isto tolikom sumom novca pomogne nabavku vakcina, kako bi građani što prije ušli u program imunizacije, kako bi se zaustavila katastrofalna stopa smrtnosti koja će, ako se ovako nastavi, dostići stopu smrtnosti kakva je bila u Bergamu u Italiji.

“Zašto se sve ovo dešava? Treba li tumač đe smo došli i zbog čega? Zato pozivam građane Crne Gore, a nije mi prvi put, da se okupimo, da branimo ono što nam je najsvetije Crnu Goru”, poručuje Mijač.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!