Zajednica crnogorskih udruženja iz SR Njemačke: Odlaskom Rafeta Husovića Crna Gora je izgubila velikog patriotu, vizionara i pacifistu

Svojim djelovanjem u politici Rafet Husović je dao ogroman doprinos boljem pozicioniranju i ostvarivanju prava bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, ali ništa manje sazrijevanju građanske svijesti i razvoju građanskog društva u Crnoj Gori, saopštila je predsjednica eMDe Alijanse Emira M. Ličina

Zajednica crnogorskih udruženja iz SR Njemačke – eMDe Alijansa, povodom smrti Rafeta Husovića, uputila je saučešće njegovoj porodici, stranci i bošnjačkom narodu u zemlji i dijaspori.

“Svojim djelovanjem u politici Rafet Husović je dao ogroman doprinos boljem pozicioniranju i ostvarivanju prava bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, ali ništa manje sazrijevanju građanske svijesti i razvoju građanskog društva u Crnoj Gori”, saopštila je predsjednica eMDe Alijanse Emira M. Ličina.

Kazala je i da su, prilikom nedavnih političkih promjena u Crnoj Gori, Rafet Husović i stranka na čijem je čelu čvrsto stali u odbranu građanske, multietničke i evropske Crne Gore, podređujući interes partije nacionalnim interesima Crne Gore.

“Odlaskom Rafeta Husovića Crna Gora je izgubila velikog patriotu, vizionara i pacifistu koji je mudrim političkim djelovanjem dao nemjerljiv doprinos razvoju savremenog, multietničkog, viševjerskog i multikulturnog crnogorskog društva i države”, rekla je Ličina.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!