Bosanac heroj u Švedskoj: Amir Palislamović spasao dječaka Eliasa iz ledene rijeke

Kako pišu švedski mediji, Elias (12) je pao u vodu kad su on i njegov prijatelj gledali labudove u rijeci. Amir Palislamović se uz pomoć stepenica spustio u rijeku i podigao Eliasa iz vode

Čuvar parkinga Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu jer se našao “na pravom mjestu u pravo vrijeme” u Vanersborgu prije dvije sedmice.

Amir Palislamović došao je toga dana na parking na Hamngatanu, gdje je radio, kako bi provjerio parkirana vozila.

“Kada sam krenuo da se parkiram ugledao sam automobil parkiran na nepropisan način pa sam pomislio “da prvo to promjerim. Ali, kada sam krenuo s parkinga, ugledao sam nešto u retrovizoru…”, priča Palislamović.

Amir se zaustavio i vidio starijeg muškarca i dječaka koji su stajali pored rijeke i činilo se da su u problemu. Amir je izašao iz automobila i prišao kako bi provjerio šta se dešava.

“Kada sam pogledao niže ugledao sam promrzlog dječaka u vodi. Srećom, voda tamo nije duboka”, kaže Amir, koji je spasio dječaka Eliasa iz ledene rijeke, prenosi Hajat.ba.

Prije nekoliko dana Amir i Elias sreli su se prvi put nakon ovog događaja.

Amir je tada odlučio da posjeti porodicu dječaka.

“Bilo mi je jako drago kada je Amir došao. Imala sam priliku da mu se lično zahvalim”, kaže Eliasova majka Sara.

Kako pišu švedski mediji, Elias (12) je pao u vodu kad su on i njegov prijatelj gledali labudove u rijeci. Amir Palislamović se uz pomoć stepenica spustio u rijeku i podigao Eliasa iz vode.

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH