Svako ko dolazi avionom u SAD mora u karantin

Predsjednik Bajden je naredio obavezno nošenje maske za putnike na brodovima, u avionima, vozovima, autobusima i gradskom prevozu. Federalnoj agenciji za vanredne situacije naložio je da saveznim državama nadoknadi neke troškove povezane s njihovom borbom protiv koronavirusa i da obezbijedi sredstva za ponovno otvaranje škola

Nova američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je večeras 10 novih ukaza o mjerama koje treba da poboljšaju borbu protiv koronavirusa.

Bajden, koji je juče stupio na dužnost, rekao je da svako ko avionom dolazi u SAD treba da se testira na koronavirus prije polaska i da ide u karantin po dolasku, prenosi Frans pres.

Jednim ukazom je naredio obavezno nošenje maske za putnike na brodovima, u avionima, vozovima, autobusima i gradskom prevozu.

Federalnoj agenciji za vanredne situacije naložio je da saveznim državama nadoknadi neke troškove povezane s njihovom borbom protiv koronavirusa i da obezbijedi sredstva za ponovno otvaranje škola.

Toj Agenciji je naredio i da počne sa uspostavljanjem centara za vakcinaciju, a Centru za kontrolu i sprečavanje bolesti da pokrene program koji od februara treba da omogući isporuku vakcina preko lokalnih apoteka, navodi Asošiejted pres, prenose “Vijesti”.

Bajden želi da u prvih 100 dana njegovog mandata bude dato 100 miliona doza vakcina.

On je obećao mobilizaciju “u vrijeme rata” protiv koronavirusa i kritikovao dosadašnji proces distribucije vakcina kao “strašan neuspjeh”.

U SAD je od koronavirusa umrlo više od 400.000 ljudi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!