Bijelo Polje: Obilježeno 15 godina od nesreće na Bioču

Predsjednik NVO “Voz neprebola“ Goran Vojinović je kazao da, nažalost, kao i prethodnih godina, ostaju bez odgovora, odnosno reakcije nadležnih institucija, što bi, po njegovom mišljenju, dovelo do obnavljanja sudskog procesa i otkrivanja istine o „vozu smrti“

Foto: Opština Bijelo Polje

Počast žrtvama najteže željezničke nesreće u Crnoj Gori u kojoj je poginulo 47, a povrijeđeno više od dvije stotine putnika, odata je danas polaganjem vijenca na spomenik u Bijelom Polju.

Porodice nastradalih, preživjeli putnici, delegacija Opštine i brojni sugrađani odali su još jednom počast žrtvama, saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

Vijenac su u ime Opštine Bijelo Polje položili predsjednik Petar Smolović, potpredsjednik Nermin Bećirović i predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić.

Foto: Opština Bijelo Polje

Predsjednik NVO “Voz neprebola“ Goran Vojinović je kazao da, nažalost, kao i prethodnih godina, ostaju bez odgovora, odnosno reakcije nadležnih institucija, što bi, po njegovom mišljenju, dovelo do obnavljanja sudskog procesa i otkrivanja istine o „vozu smrti“.

Vojinović se zahvalio svima koji im svojim razumijevanjem i podrškom ulivaju snagu da istraju u svojoj namjeri da dođu do istine.

„Hvala što ste svih ovih godina sa nama, pamtimo i beskrajno poštujemo“, poručio je Nojinović.

Foto: Opština Bijelo Polje

Tragedija se dogodila kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina i sva četiri vagona se survala u provaliju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!