Krvava noć u Americi: Četvoro mrtvih, više od 50 uhapšenih, Trampu suspendovan Twitter nalog (VIDEO)

Šef gradske policije Robert Džej Konti na konferenciji za novinare rekao je da je 47 od 52 sprovedenih hapšenja povezano sa kršenjem policijskog časa, koji je uveden od 18 časova. Kako je naveo, 26 osoba je uhapšeno na tlu Kapitol hila, gdje se nalazi Kongres SAD

Foto: Printscreen/Sky News

Rezime sinoćnjih nemira ispred Kongresa SAD su četvoro mrtvih i 52 uhapšena, a društvene mreže Twitter i Facebook su suspendovale nalog Donalda Trampa.

Četiri osobe su stradale, a 52 su uhapšene, nakon što su pristalice predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kapitola kako bi spriječile Kongres da potvrdi pobjedu Džoa Bajdena na predsjedničkim izborima, izjavio je šef policije u Vašingtonu.

Šef gradske policije Robert Džej Konti na konferenciji za novinare rekao je da je 47 od 52 sprovedenih hapšenja povezano sa kršenjem policijskog časa, koji je uveden od 18 časova. Kako je naveo, 26 osoba je uhapšeno na tlu Kapitol hila, gdje se nalazi Kongres SAD, prenosi Rojters.

Ostali su uhapšeni po optužbama u vezi sa nošenjem vatrenog oružja bez licence ili koje je zabranjeno.

Konti je rekao da su pronađene dvije cijevne bombe u sjedištima republikanskih i demokratskih nacionalnih odbora, kao i hladnjak u vozilu na tlu Kapitola, u kojem su se nalazili molotovljevi kokteli.

Konti nije želio da identifikuje ženu koju je policajac pogodio i ubio, ali je rekao da su još tri osobe preminule zbog “hitnog zdravstvenog stanja”.

U neredima je povrijeđeno 14 policajaca, od kojih su dva hospitalizovana.

Za sada nije poznato da li je bilo dodatnih hapšenja.

Društvene mreže Twitter i Facebook su privremeno zaključale nalog Trampa zbog njegovih, kako navode, neutemeljenih tvrdnji o krađi predsjedničkih izbora usred nereda u glavnom gradu zemlje, prenio je Rojters.

Twitter je zatražio da Tramp obriše tri komentara sa svog naloga kao rezultat neviđenog nasilja u Vašingtonu, nakon što su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa na Kapitol hilu i sukobile se s policijom, pri čemu je život izgubilo četvoro demonstranata.

Ova društvena mreža je poručila da će sledeće kršenje njihovih pravila rezultovati trajnim brisanjem profila Donalda Trampa, prenosi “Blic”.

Facebook je nešto kasnije objavio da će onemogućiti Trampu da postavlja komentare 24 sata zbog kršenja dva njihova pravila, dok ga je Twitter zaključao na 12 sati.

Facebook i YouTube, koji su u vlasništvu Alfabet Gugla, takođe su uklonili video snimak u kojem je Tramp nastavio da optužuje za navodnu krađu na predsjedničkim izborima, iako je tražio od svojih pristalica da idu kući.

Video je sklonjen i sa Instagrama i sa predsjednikovog naloga, koji će takođe biti zaključan 24 sata, naglasio je Adam Masuri, prvi čovjek Instagrama putem Twittera.

YouTube nije davao nikakve komentare povodom Trampovog naloga.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!